Ganj Nehri'nde, ölüme terk edilmiş 22 günlük bir bebek bulundu

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Ganj Nehri'nde, bir kutunun içine bırakılmış halde 22 günlük bir bebek bulundu.  

DÜNYA 17.06.2021, 10:43 18.06.2021, 09:16
Ganj Nehri'nde, ölüme terk edilmiş 22 günlük bir bebek bulundu

Hindistan'daki Ganj Nehri'nde yüzen bir kutunun içinden çıkan 22 günlük bebek, görenleri şok etti. 

22 günlük bir kız bebek bulundu

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletindeki Ganj Nehri'nde, yüzen bir kutunun dikkat çekmesi üzerine bir grup vatandaş, sudan çıkardıkları kutunun içini açtı. Bunun üzerine kutunun içinde bir beze sarılı ve ölüme bırakılmış 22 günlük bir kız bebek bulundu. Gördükleri karşısında oldukça şaşıran vatandaşlardan Golu Chaudhary, "Birkaç köylünün desteğiyle kutuyu birlikte çıkardık. Kutuyu açtığımız zaman bir beze sarılı halde bir kız bebek görünce şoke olduk. Ayrıca kutuda bebeğin burçları ve Hindu tanrılarının fotoğrafları da vardı" sözlerini kullandı. Öte yandan Chaudhary isimli vatandaş, bebeğin ismini, Ganj Nehri'nde bulmaları sebebiyle "Ganj" koyduklarını ifade etti. 

Bebeği nehirden çıkaran vatandaşların olayı ihbar etmesinden sonra polis ekipleri harekete geçti ve bebeği, sağlık kontrolleri için hastaneye kaldırdı. Bebeğin durumunun iyi olduğunu açıklayan polis ekipleri, "Kız çocuğunun nehre bırakılma sebebi henüz kesinlik kazanmadı. Başta bebeğin hasta olduğundan endişelendik, ancak kontrollerin ardından bebek tamamen iyi ve şu an gözlem altında. Bir kız çocuğu problemi olabilir ve aileler yoksulluk içinde olabilir. Sebebi şu an bilinmiyor. Yakında bebeği çocuk bakım merkezine göndermeyi düşünüyoruz.” açıklamasını yaptı.

Uttar Pradeş eyalet yetkilileri tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Hindistan hükümeti tarafından bebeğin koruma altına alındığı duyuruldu.

Yorumlar (0)