G-20'ye 30 kg kokainle girerken yakalandı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun G-20 Zirvesi için öncü heyetinde bulunan bir asker, havalimanında 39 kilogram kokainle yakalandı.

DÜNYA 27.06.2019, 11:53 27.06.2019, 17:24
G-20'ye 30 kg kokainle girerken yakalandı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun Japonya’da yapılacak G-20 Zirvesi için öncü heyetinde bulunan bir asker, İspanya’nın Sevilla kentinin havalimanında 39 kilogram kokainle yakalandı.

İspanya Jandarma yetkilileri, olayın salı günü öğle saatlerinde yaşandığını açıkladı. Açıklamada, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro’nun G-20 Zirvesi için öncü heyetinde bulunan bir askerin, planlı yakıt ikmali için Sevilla Havalimanı’na inen uçakta bulunduğu ve valizinden 39 kilogram kokain çıktığı ifade edildi. 

Brezilya Silahlı Kuvvetlerine ait Embraer 190 tipi uçaktan inen ve polis kontrolü sırasında valizinde 37 paket kokain sakladığı anlaşılan 38 yaşındaki Brezilyalı asker, gözaltına alındı. 

Kamu sağlığını tehdit suçundan tutuklandı

Brezilyalı asker, Sevilla 11 numaralı mahkemeye bu sabah çıkarılarak, kamu sağlığını tehdit suçundan tutuklandı.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, olayı resmi Twitter hesabından doğruladı. Savunma Bakanlığına, İspanyol makamlarıyla 'hemen iş birliğinde bulunulması' talimatı verdiğini açıklayan Bolsonaro, 'Brezilya Silahlı Kuvvetleri’nde, temel ahlaki ve etik değerlere bağlı 300 binden fazla askerin bulunduğunu, bu tip olaylara karışanların yasalar gereği yargılanıp, cezalandırıldığını' bildirdi. 

Portekiz basınında yer alan haberlerde, G-20 Zirvesi’ne katılacak Bolsonaro’yu taşıyan Airbus 319 tipi uçağın, yakıt ikmali için Sevilla’ya iniş yapacağı ancak yaşanan olaydan sonra inişin Portekiz’in başkenti Lizbon’daki havaalanına gerçekleştiği belirtildi. 
 

Yorumlar (0)