Dava sonuçlandı! Ezhel'e hapis cezası

Ezhel lakaplı rapçi Sercan İpekçioğlu, 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak' suçundan bir kez daha hakim karşısına çıktı. 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü rapçinin cezası ertelendi.

MAGAZİN 27.06.2019, 12:13
Dava sonuçlandı! Ezhel'e hapis cezası

Şarkılarında uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan ve hakkında açılan iki davadan da beraat eden 'Ezhel' ismiyle tanınan ünlü rapçi Sercan İpekçioğlu, 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak' suçundan bir kez daha hakim karşısına çıktı.

Davanın ilk duruşması, Anadolu 5. Asliye Ceza Mahkemesinde gerçekleşti. Ezhel lakaplı Sercan İpekçioğlu ile avukatı Fuat Ekin duruşmada hazır bulunurken, İpekçioğlu'nun annesi Ulya Turgut da izleyici olarak katıldı. Davanın ilk duruşmasında karar çıktı. 

Mahkeme hakimi, İpekçioğlu'na kanında belli oranda uyuşturucu madde tespit edildiğini söyledi ve savunma yapmasını talep etti. Aylık gelirinin 100 bin lira olduğunu ifade eden Sercan İpekçioğlu, uyuşturucu madde kullanmadığını belirtti. Sık sık yurt dışında bulunduğunu bildiren ünlü rapçi, “Hollanda gibi Avrupa ülkelerinde uyuşturucu kullanılan ortamlarda bulunduğum için uyuşturucuya ister istemez maruz kalmış olabilirim. Evime iki kez baskın yapıldı ve bu aramalarda da uyuşturucu madde bulunmadı.” ifadelerini kullanarak beraatını istedi.

"Amsterdam'da dumana maruz kaldı"

İpekçioğlu'nun avukatı Fuat Ekin, müvekkilinin sıklıkla yurt dışında bulunduğunu yineleyerek, “Amsterdam'da kafelerde esrar maddesi kullanmak yasaldır. Müvekkilim de bu ortamlarda bulunduğu ve dumana maruz kaldığı için kanında çok düşük bir oranda uyuşturucu madde bulunmuştur. Müvekkilim uyuşturucu kullanmamaktadır.” diye konuştu ve suçlamaları kabul etmediklerini ifade etti.

Mahkeme hakimi tarafından son sözü sorulan İpekçioğlu, beraatını istedi.  İpekçioğlu'nun kanında az miktarda da olsa uyuşturucu madde bulunduğunu ve bunun da kullanma suçunu oluşturduğunu ifade eden mahkeme hakimi, davayı karara bağladı. Ünlü rapçi, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezanın 5 yıl süreyle ertelenmesine karar verildi.

"Ben sadece müziğimi yapmak istiyorum"

Duruşma sonrası açıklama yapan Sercan İpekçioğlu, birçok kez hakim karşısına çıktığını belirterek, “Umarım bir an önce biter. Ben müziğimi yapmak istiyorum sadece. Başka hiçbir şey istemiyorum. Yapacak bir şey yok. Adalete güveniyorum. Yıprandık biraz. Zor işleyen bir süreç oluyor.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)