FTX'in kurucusu Fried'ın 700 milyon dolarlık varlığına el konuldu

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried'ın yaklaşık 700 milyon dolar varlığına el konulduğu bilgisi geldi. 8 ayrı suçtan yargılanan Fried, suçlu bulunması halinde bu varlıklarını kaybedecek.

DÜNYA 21.01.2023, 11:24 22.01.2023, 13:00 Hakan Öksüz
FTX'in kurucusu Fried'ın 700 milyon dolarlık varlığına el konuldu

Geçtiğimiz aylarda iflasını açıklayan kripto para borsası FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried, 700 milyon dolar civarındaki varlığına el konulduğu kaydedildi. Kara para aklama ve dolandırıcılık gibi suçlardan yargılanan FTX'in eski Üst Yöneticisi (CEO) Fried hakkındaki mahkeme kayıtları da ortaya çıktı.

Eski CEO'nun 10 farklı hesabına el konuldu

Edinilen bilgilere göre Sam Bankman-Fried'ın el konulacak 10 hesabı, New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams tarafından belirlendi. Bu hesapların içinde kripto para cüzdanı, nakit para ile hisse senetlerinin de bulunduğu öğrenildi. Mahkemenin suçlu olduğuna karar vermesi halinde Sam Bankman-Fried'ın bu varlıklarını kaybedeceği aktarıldı.

FTX, kasım ayında iflasını açıkladı

En büyük kripto para borsası olan Binance ile sorunlar yaşayan piyasanın eski 2 numarası FTX, likidite sorunları nedeniyle iflasa sürüklendi. Kasım ayının başında iflasını duyuran FTX, binlerce yatırımcısını mağdur etti. 

Sam Bankman-Fried, aralık ayında gözaltına alındı

İstifa eden ve 12 Aralık'ta Bahamalar'da gözaltına alınan borsanın eski CEO'su Sam Bankman-Fried, 8 farklı suçtan yargılanıyor. Bu ayın başında New York Güney Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Fried, kendisine yönelik suçlamaları reddetti. 

Yorumlar (0)