Fransız siyasetçi: Laiklik adı altında Müslümanlara nefret var!

Fransız siyasetçi Jean-Luc Melenchon, ülkesinde laiklik adı altında Müslümanlardan nefret edildiğine dikkat çekti. 

DÜNYA 13.11.2020, 08:35 13.11.2020, 16:18
Fransız siyasetçi: Laiklik adı altında Müslümanlara nefret var!

Fransız siyasetçi Jean-Luc Melenchon'dan itiraf niteliğinde bir açıklama geldi.

LFI (Boyun Eğmeyen Fransa) Hareketi'nin lideri olan Jean-Luc Melenchon, Fransa'da son günlerde ciddi derecede artan İslamofobi'ye dair değerlendirmede bulundu. 

"Müslümanlara artık kuşkuyla bakılmasın"

Jean-Luc Melenchon, Müslümanlara saygı gösterilmesi ve onlara artık kuşkuyla bakılmaması gerektiğine dikkat çekerek, bu açıklamalarından bazılarının rahatsız olacağını bildiğini ancak yine de konuşmayı sürdüreceğini söyledi. 

"Laiklik bu değil"

Fransa'da laiklik adı altında Müslümanlardan nefret edildiğini vurgulayan Jean-Luc Melenchon, laiklik kavramının "bir dine karşı nefret duyma" manasına gelmediğini ifade etti. 

"Müslümanlara düşmanlık beslenmesine karşıyım"

Jean-Luc Melenchon, Müslümanlara karşı düşmanlık beslenmesine karşı olduğunu belirterek, 2022 senesinde düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olabilmek için 150 bin kişinin imza verdiğini söyledi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam'ın her yerde krize yol açtığını iddia etmişti. İslam'ı "dünya sorunu" olarak değerlendiren Macron, Müslümanların başörtüsünü provokasyon malzemesi olarak kullandığını söylemişti. Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e dair hakaret niteliğindeki karikatürleri devlet binalarına yansıtılmış, Macron bunun "düşünce özgürlüğü" olarak görülmesini istemişti. 

Öte yandan, Fransa'da bir okulda Charlie Hebdo karikatürleri ve başı kesilerek öldürülen öğretmen Samuel Paty hakkında bir tartışma yaşanmış, daha sonra 10 yaşlarında olan 4 Türk çocuğu evlerinden alınarak 11 saat boyunca sorgulanmıştı. Çocukların radikalleşme eğilimine sahip olabilecekleri gibi saçma bir bahane öne sürülmüştü. 

Yorumlar (0)