Fransa'da Türk çocukları gözaltına alındı, ailelere Erdoğan soruldu!

Fransa'da Hz. Muhammed'e yönelik skandal karikatürlere ilişkin okulda çıkan tartışmanın ardından 4 Türk çocuğunun evi basıldı. Fransız polisi, 11 saat boyunca sorgulanan çocuklarını almaya gelen ailelere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sorular sordu. 

DÜNYA 07.11.2020, 14:10
Fransa'da Türk çocukları gözaltına alındı, ailelere Erdoğan soruldu!

Olay, Fransa'nın Albertville kentinde meydana geldi. 4 Türk çocuk, okulda Hz. Muhammed'e yönelik skandal karikatürler ve başı kesilerek öldürülen Samuel Paty konusunda öğretmenleriyle tartıştı. 

10 yaşlarında olduğu öğrenilen çocukların evleri, daha sonra Fransız polisi tarafından basıldı. Çocukları gözaltına alan Fransız polisi, "radikalleşme" eğilimine sahip olup olmadıklarını belirleyebilmek için 11 saatlik bir sorgu yaptı. 

"Kapıyı kıracakmış gibi çaldılar"

Türk baba, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sabah erken saatlerde 10 tane maskeli polisin, evlerinin kapısını kıracakmış gibi çaldığını ifade etti. 

Polislerin eve aniden uzun namlulu silahlar ile girdiklerini belirten Türk baba, daha sonra duvarda bulunan süslemelerin görüntülerini çektiklerini söyledi.

"Bütün evi aradılar"

Türk baba, polislerin bütün evi ayrıntılı bir şekilde aradıklarını ve bir şeyler bulmaya çalıştıklarını, daha sonra da çocuğunu gözaltına aldıklarını belirtti. 

"Macron-Erdoğan gerilimi soruldu"

Çocuğunu almaya gittiğinde kendilerine dinî inançlarının yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerilime ilişkin görüşlerinin sorulduğunu anlatan Türk baba, aile olarak herkesin kendilerini tanıdığını ifade etti.

Türk baba, aynı okula giden başka Türk çocuklarının da bulunduğunu kaydederek, radikalleşme eğilimine sahip olmaları halinde bunu herkesin çok rahat bir şekilde fark edebileceğini aktardı. 

Fransız polisinden açıklama gelmedi 

Bunun üzerine Fransız polisi, 11 saat boyunca sorgulanan 4 Türk çocuğuna ilişkin açıklama yapılmayacağını bildirdi. Aileler, çocuklarının neden gözaltına alındığına ilişkin Fransız polisi tarafından kendilerine herhangi bir belge verilmediğini ifade etti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, yaşanan olayın devlet eliyle gerçekleştirilen bir eşkıyalık olduğunu söyledi. 

Yorumlar (0)