Fransız gazete: Tansiyonu Fransa düşürmeli!

Türkiye'ye yönelik "tansiyonu yükseltme" suçlamasında bulunulan Doğu Akdeniz meselesinde Macron'a seslenen Fransız L'Opinion gazetesi, "Tansiyonu Fransa düşürmeliydi" dedi.

DÜNYA 15.09.2020, 15:45 16.09.2020, 13:44
Fransız gazete: Tansiyonu Fransa düşürmeli!

Doğu Akdeniz gerilimini körükleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz konusundaki tutumunu eleştiren Fransız L'Opinion gazetesi, Macron'un Yunanistan'ın kuyruğuna takılması yerine bölgede tansiyonu düşürmesi gerektiğini savundu.

Doğu Akdeniz'deki gelişmelere dair haber yayınlayan Fransız L'Opinion gazetesi, Doğu Akdeniz gerilimi karşısında tek sorumlu davranışın, tansiyonun yükselmesini engellemek amacıyla adım atmak ve aktörlerin müzakere masasına oturmasını sağlamak için çaba sarf etmek olduğunu ifade etti. Fransız L'Opinion gazetesi, "Fakat maalesef Fransa sorumlu davranış yolunu tercih etmedi. Macron, ihtilafın taraflarından olan Yunanistan'ın yanında yer almayı tercih etti." dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğin yeni bir gerilim olmadığını anımsatan Fransız L'Opinion gazetesi, Doğu Akdeniz'deki yüksek tansiyonun düşürülmesi için adımların atılması gerektiğini ve AB (Avrupa Birliği) üyesi birçok ülkenin ve NATO'nun isteğinin de bu olduğunu hatırlattı.

Fransa'nın, Yunanistan ve BAE'nin (Birleşik Arap Emirlikleri) peşinden gitmemesi gerektiğinin altını çizen Fransız L'Opinion gazetesi, Emmanuel Macron'a da "Meşru şekilde Yunanistan'ı güvence altına al. Sonra da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile oyunu sakinleştir." uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)