Filistin'e BAE'den özür diletecekler!

Sonunda bu da oldu. KİK, İsrail ve BAE ilişkilerinin normalleşmesi anlaşmasına tepki gösteren Filistin yönetiminin özür dilemesini istedi.

DÜNYA 08.09.2020, 08:57 08.09.2020, 17:24
Filistin'e BAE'den özür diletecekler!

KİK (Körfez İşbirliği Konseyi) Genel Sekreteri Nayif el-Hacraf, İsrail ile BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) arasındaki normalleşme anlaşması olan Abraham Anlaşması ile ilgili aralarında toplantı yapan Filistinli grupların eleştirilerine çok sert tepki gösterdi.

"Şiddetle kınıyorum"

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Nayif el-Hacraf, Filistinli grupların KİK ülkelerine yönelik eleştirilerini "sorumsuzca", eleştiri dilini ise "kışkırtma ve tehdit dili" olarak nitelendirerek, "Şiddetle kınıyorum" dedi.

"Derhal özür dile!"

Filistin davasının ticarete dönüştürüldüğünü iddia eden KİK Genel Sekreteri Nayif el-Hacraf, başta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas olmak üzere Filistin yönetimine seslenerek, "Yaptığınız kışkırtıcı ve yanlış açıklamalardan dolayı derhal özür dileyin" ifadelerini kullandı.

Filistin yönetimi de BAE'yi, paranın Filistin davasına tercih edildiğini belirtiyordu.

Toplantıda ne denmişti?

Filistin'deki bölünmüşlüğün bitirilmesi ve birlikteliğin sağlanması için geçtiğimiz perşembe günü Ramallah ve Beyrut'ta Filistinli grupların genel sekreterleri bir araya gelmiş, toplantıda İsrail-BAE normalleşmesinin reddedildiği, Abraham Anlaşması'nın kabul edilmediği belirtilmişti.

Toplantıda tüm gruplar, Abraham Anlaşması'nın bir ihanet olduğu ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Filistin halkını sırtından hançerlediğini dile getirmişti.

muhammed bin zayed el nahyan ile mahmud abbas

Yorumlar (0)