Ankara'dan sonra İstanbul da alarm verdi! Acil servisler doluyor

Yeni tip koronavirüste (Covid-19) Ankara'dan sonra İstanbul da alarm vermeye başladı. İstanbul'da acil servislerde büyük ölçüde artış meydana geldiği ifade edildi. 

SAĞLIK 08.09.2020, 09:14 08.09.2020, 16:57
Ankara'dan sonra İstanbul da alarm verdi! Acil servisler doluyor

Türkiye'de yaz tatilinin başlamasıyla birlikte yeni tip koronavirüs (Covid-19) büyükşehirlerden Anadolu'ya taşındı.

Anadolu'ya veya tatil beldelerine giden kişilerin dönmesiyle büyükşehirlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları artmaya başladı.

Günlük yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en fazla tespit edildiği şehir olan Ankara'dan sonra İstanbul'da da tehlike çanları çalmaya başladı.

İstanbul'da yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını düşünerek acil servislere gelen kişi sayısında artış yaşandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarını gösteren grafik bir süredir sabit kalırken, son günlerde vaka grafiğin yukarı yönlü bir hareketlilik kazandığı fark edildi.

Okullarda yüz yüze eğitime geçilecek olan 21 Eylül gününe doğru büyükşehirlere dönüşlerin artış göstereceği ve yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artacağı tahmin ediliyor. 

Acil Tıp Uzmanları Derneği'nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Başar Cander, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kontrol altına alınmasını güç hale getiren ana sebeplerden birinin şehirlerarası seyahat olduğuna dikkat çekti.

Uzun bir dönem boyunca İstanbul merkezli yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları görüldüğünü aktaran Prof. Dr. Cander, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 60'ının İstanbul'da olduğunu hatırlattı.

Prof. Dr. Cander, yaz aylarının gelmesiyle birlikte insanların kendi memleketlerine gitmeye başladığını, bu nedenle yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının Anadolu'ya yayıldığını ifade etti.

İstanbul'da yaz mevsiminde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında ciddi oranda azalma kaydedildiğini belirten Prof. Dr. Cander, dönüşlerin başlamasıyla birlikte İstanbul'da bulunan acil servislerde vaka artışının fark edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Cander, acil servise gelen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekerek, yaz aylarında vakaların İstanbul'dan Anadolu'ya kaydığını, fakat Anadolu'dan dönen kişilerin İstanbul'daki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarını artıracağını kaydetti. 

Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının aniden artmasının temelinde bunun olduğunu belirten Prof. Dr. Cander, başkentteki insanları önce memleketlerine ve tatil yerlerine gittiklerini, sonra geri döndüklerini ve vakaların arttığını ifade etti.

Prof. Dr. Cander, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artışını engellemek için İstanbul'a girişlerde PCR testi yapılması ve daha sıkı karantina önlemlerinin hayata geçirilmesi gerektiğini ekledi. 

Yorumlar (0)