Filipinler Devlet Başkanı: Önlemlere uymayanları vurun!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, "Salgınla mücadelede kurallara uymayan ve isyan çıkaranı mezara gönderin" emri verdi.

DÜNYA 03.04.2020, 12:00 03.04.2020, 12:05
Filipinler Devlet Başkanı: Önlemlere uymayanları vurun!

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, hükümetin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemler ve kısıtlamalara karşı gelinip isyan çıkarılması halinde, emniyet güçlerine sorun çıkaranları vurmalarını emrettiğini söyledi.

Duterte, polislerden doktorlara ve sağlık çalışanlarına zehirli kimyasallarla saldıranların, üzerlerine ölümcül maddeler dökülerek veya onları bu maddeleri içmeye zorlayarak cezalandırılmasını istediğini kaydetti.

Sorun çıkaran kişilerin, hapishanelerde aç bırakılacaklarını da belirten Duterte, nakit ve yiyecek yardımının dağıtımında yaşanan gecikmeler ve yapılan şikayetlere ilişkin ise sorumluluğun siyasetçilerden alınıp eski bir generale verildiğini, yardımları çalanlara karşı çok sert davranılacağını kaydetti.

Uluslararası Af Örgütü ise, Duterte'nin "kurallara uymayanları vurun" emrine sert tepki gösterdi ve bunun devlet başkanlığı makamına yakışmadığını belirtti.

Başkent Manila'da işçiler çalışmalarına rağmen haftalardır maaş alamadıklarını belirten protesto gösterileri düzenleyerek gıda yardımı talebinde bulunmuştu.

Güvenlik güçleriyle çatışan göstericilerden onlarcası gözaltına alınmıştı.

Güney Asya'nın en fakir ülkelerinden biri olan Filipinler'de toplam Covid-19 vaka sayısı 2 bin 633, ölü sayısı ise 107.

Hükümet, sert önlemlerle salgının ülke geneline yayılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)