Esed rejimi İdlib'i vurdu: 12 ölü

Beşşar Esed rejimi, İdlib'de sivil yerleşimlere saldırı düzenledi. Saldırıda 12 sivil yaşamını yitirdi.

DÜNYA 17.12.2019, 14:47 17.12.2019, 15:13
Esed rejimi İdlib'i vurdu: 12 ölü

Beşşar Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, aralarında pazar yerinin de bulunduğu çok sayıda noktaya hava saldırısı düzenledi. Düzenlenen hava ve kara saldırılarında ilk belirlemelere göre 12 sivil hayatını kaybetti.

Beşşar Esed rejimi güçleri öğle saatlerinden itibaren Bidama beldesi ile Maasaran köyü, Maar Şemşe, Maar Şimarin, Kenayes, Tel Mennis, Deyr Şarki, Maar Şurin, Gadefe köylerine hava ve kara saldırıları düzenledi.

Beyaz Baretliler olarak bilinen İdlib Sivil Savunma ekiplerinin ilk tespitlerine göre, Bidama'da 6, Maasaran köyündeki pazar yerinde 4, Kenayes ve Tel Minnis de 1'er olmak üzere toplam 12 sivil yaşamını yitirdi.

Saldırılarda yaşamını yitirenler arasında çocukların da bulunduğu ve çok sayıda sivilin yaralının olduğu belirtildi.

Bombardımanlar hâlen devam ederken, ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Bombalanan noktalara giden Beyaz Baretliler ekipleri, arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Saldırıların ardından çok sayıda sivil evlerini terk ederek, nispeten daha güvenli olan Türkiye sınır hattına, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı bölgesine doğru göç etmeye başladı.

Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018 tarihinde imzalanan mutabakata rağmen, imza gününden bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil hayatını kaybetti. Saldırıların yoğun olduğu bölgelerden nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son bir yılda 1 milyonu geçti.

Yorumlar (0)