Ersin Tatar açıkladı: 230 bini aşkın kişi ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 8 Ekim 2020 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Kapalı Maraş bölgesini bugüne dek 230 bini aşkın kişinin ziyaret ettiğini ifade etti.

DÜNYA 04.10.2021, 01:29 04.10.2021, 14:11
Ersin Tatar açıkladı: 230 bini aşkın kişi ziyaret etti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Eskişehir'de bir otelde gerçekleştirilen basınla buluşma etkinliğinde, "Maraş hususundaki son durum nedir?" sorusu üzerine, Maraş'ın 1974'ten bu yana kapalı olduğunu hatırlatarak, bölgenin tamamen Türk vakıflarına ait olduğunu dile getirdi.

"Salgına rağmen 230 bin kişi ziyaret etti"

KKTC hudutları içinde yer alan Maraş'ı ziyarete açtıklarını anımsatan Tatar, şöyle konuştu:

"Taşınmaz Mal Komisyonu isminde bir kurulumuz var. Kimin mal varlığı varsa oraya başvuruda bulunularak iade edilmesini istiyoruz. Süreci an itibarıyla sürdürüyoruz. Maraş bölgesini bugüne dek 230 bini aşkın kişi ziyaret etti. Bu sayı, salgına rağmen. Salgın olmasa ziyaretçi sayısı milyonları bulurdu. Aşılama ve aldığımız önlemlerle, açılmalarla, kısa bir süre sonra öğrenci ve turizm boyutuyla eski noktaya geldiğimizde o zaman Maraş'a ziyaretler artacak, Maraş çok daha fazla değer bulacak. Oradaki sosyal tesisler ve o güzelim plaj hayat bulacak. Uluslararası hukuk bağlamında zamanla yerleşime açılacaktır."

Yorumlar (0)