Erdoğan-Putin zirvesi öncesi BM'den mesaj

BM (Birleşmiş Milletler), Erdoğan ve Putin'in yarın (13 Ekim) Kazakistan'da gerçekleştireceği görüşmenin tahıl anlaşmasının genişletilmesi ve uzatılmasına katkı sağlaması dileğinde bulundu.

DÜNYA 12.10.2022, 21:35 13.10.2022, 17:16
Erdoğan-Putin zirvesi öncesi BM'den mesaj

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşecek Putin-Erdoğan görüşmesi öncesi BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşup konuşmadığı ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e bir mesajı olup olmadığına yönelik soruya şu cevabı verdi:

''Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir konuşma yapmadı. 'Karadeniz Tahıl Girişimi' ve Türkiye'nin oynadığı önemli rol çerçevesinde, Türkiye'den yetkililerle çok yoğun iletişim halindeyiz. Bu toplantının Antonio Guterres'in hedefine; tahıl anlaşmasının genişletilmesi, uzatılması ve Rus gübresi ihracına hız verilmesine katkı sağlamasını diliyoruz.''


(BM Genel Sekreteri)

22 Temmuz'da imzalanmıştı

Global gıda krizinin çözümü adına Türkiye'nin koordinasyonunda sürdürülen tahıl sevkiyatı anlaşması, geçtiğimiz 22 Temmuz'da BM, Rusya, Ukrayna ve Türkiye arasında imzalanmıştı.

Rusya Federasyonu'ndan yetkililerin Ukrayna’dan sağlanan tahıl sevkiyatlarının yoksul ülkelere ulaşmadığı ve Rusya'nın tahıl ürünlerinin ihracatının yapılmadığı yönündeki açıklamaları, dört ay süreli anlaşmanın geleceğini tartışmalı bir hale getirmişti.

Yorumlar (0)