Endonezya’dan “Dijital Göçebe Vizesi” adımı: Bir kuruş vergi ödemeden yaşanabilecek

Endonezya, dönemin yükselen trendi dijital göçebelik için kendi vizesini açıkladı. Vizeye sahip olanlar, ülkede vergi ödemeden 5 sene süresince barınabilecek.

DÜNYA 27.06.2022, 16:21
Endonezya’dan “Dijital Göçebe Vizesi” adımı: Bir kuruş vergi ödemeden yaşanabilecek

Dijital dünya gelişmeye ve büyümeyi sürdürdükçe insan hayatına daha önce hiç duyulmamış bazı kavramları da soktu. Bu kavramlardan bir tanesi de herhangi bir mekan ile zaman sınırlaması bulunmadan, dünyanın istediği bir bölgesinde işini yapabilen ve bunun yanında birer turist olarak görülen dijital göçebelerdi.

Dijital göçebelik artık, Endonezya’da

Günümüzde yükseliş gösteren trendlerinden birisi haline gelen dijital göçebelik, aynı zamanda bazı ülkelerin de görüş alanına girdi. Ülkeler hem ekonomik kalkınmayı hem de iş gücünü destekleyebilmek için dijital göçebeleri bazı yararlarla ülkelerine çağırmaya başladı. Bu ülkeler içerisine bir de Endonezya dahil oldu.

Dünyanın en uzun süreli vizesini açıkladı

Endonezya, dijital göçebeleri ülkeye çekebilmek adına dünyanın en uzun süreli vizesini açıkladı. Dijital göçebelere tanımlanacak olan vizenin süresi beş sene olarak duyurulurken, sağlanan tek avantaj da bu olmayacak. Dijital göçebeler, Endonezya’da bir kuruş vergi ödemeden ikamet etme şansını da yakalayacak.

Endonezya’nın meşhur adası Bali dijital göçebeleri bekliyor

Temelde daha fazla para harcayan ve uzun süreli ikamet eden turistler olan dijital göçebeler, aldıkları vizeyle birlikte Endonezya’nın dünyaca meşhur adası Bali gibi bölgelerde yaşama ve uzaktan çalışma imkanına sahip olacak. Ülke yönetimi, yeni kararla beraber daha sürdürülebilir bir turizm modeline geçiş yapmayı planladığını belirtti.

Birden fazla ülke dijital göçebeliğe izin veriyor

Endonezya, dijital göçebe vizesi için henüz başvuru koşullarını duyurmadı. Dijital göçebe vizesi, günümüzde içerisinde Malta, Kosta Rika, Hırvatistan, Meksika, Almanya ve İrlanda da olduğu gibi yirmiyi aşkın ülke tarafından veriliyor. Türkiye’de ise geçtiğimiz dönemlerde Muğla Valiliği tarafından dijital göçebelik turizmi için çalışmaların başlatıldığı açıklanmıştı.

Yorumlar (0)