Endonezya’daki bir hapishanede yangın çıktı: 41 kişi öldü 

Endonezya’nın başkenti Cakarta’nın dış bölgesinde kalan Tangerang hapishanesinde yangın çıktı. Yangında 41 mahkum hayatını kaybetti. 

DÜNYA 08.09.2021, 09:56 08.09.2021, 14:51
Endonezya’daki bir hapishanede yangın çıktı: 41 kişi öldü 

Güneydoğu Asya ülkelerinden Endonezya’da gece saatlerinde yangın çıktı. Ülkenin başkenti Cakarta’nın dışında kalan Tangerang hapishanesinde çıkan yangında 41 mahkum yaşamını yitirdi. Endonezya Hukuk ve İnsan Hakları Bakanlığı Cezaevi Dairesi Sözcüsü Rika Apriant, yangının yerel saat ile 01.00 sularında başladığını ve tamamıyla söndürülmesinin uzun sürdüğünü belirtti. 

41 kişi öldü, 39 kişi yaralandı 

Yüzlerce asker, polis ve onlarca itfaiye aracının sevk edildiği hapishanede yangını söndürmenin uzun sürdüğünü belirten Apriant, yangının, uyuşturucu suçundan hüküm giyenlerin kaldığı C blokta başladığını, 41 kişinin öldüğünü ve 39 kişinin de yaralandığını aktardı. Yangının başladığı andan itibaren hapishane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.  



Yangının sebebi bilinmiyor 

Endonezya’da kapasitesinin üzerinde mahkum tutulan hapishanelerden biri olan Tangerang’ta sık sık isyan ve firar olayları yaşanıyor. Resmi istatistiklere göre 1225 kişilik olan hapishanede 2 bin mahkum tutuluyor. 

Yorumlar (0)