En tatlı hırsızlık: 20 ton çikolata çalındı!

Avusturya'da bir hırsız, bir çikolata fabrikasını kendisine 20 tonluk çikolata vermeleri yönünde kandırdı.

DÜNYA 22.11.2019, 10:31
En tatlı hırsızlık: 20 ton çikolata çalındı!

Avusturya'da yaşayan bir hırsız, ünlü çikolata firması Milka'yı kendisine 50 bin avro değerinde 20 ton çikolata vermesi için kandırdı.

Özellikle çikolataya dadandılar!

Perşembe günü olayı doğrulayan Avusturya polisi, son yıllarda böyle vakaların çok sık yaşandığını, yüklü kamyonların hedeflerine ulaşamadığını ve bu olayların çikolata taşıyan kamyonlarda özellikle görüldüğünü belirtti.

Milka'nın işini yapacak firma, işi başka firmaya yönlendirdi

Milka, Avusturya'da bulunan yerel bir firmayla Belçika'ya teslimat yapılması için anlaştı. Avusturyalı teslimat firması, anlaşmayı Macaristanlı bir yük taşımacılık firmasına taşeron olarak ilettti. 

O firma ise başkasını iş için ayarladı

Macar firma ise Çekyalı bir üstleniciye taşıma işlemini gerçekleştirmesi için yetki verdi.

İşçiler bilmeden hırsızın kamyonunu doldurmuş!


Milka'nın Bludenz tesisleri

Avusturya'nın Bludenz kentindeki fabrikaya gelen Çek kamyonu, hiçbir şüphe uyandırmadan 50 bin avroluk çikolatanın fabrika işçileri tarafından yüklenmesinin ardından yola çıktı; ancak Milka işçileri bu kamyonun sürücüsünün sahte belgelerle çikolataya erişim sağladığından habersizdi.

Çikolatadan haber alınamıyor

Gitmesi gereken noktaya ulaşmayan kamyon, sürücüsü ve 20 tonluk çikolata yükünden haber alınamıyor.

Avusturya polisi, soruşturmalarının ardından kamyondaki plakaların da çalıntı olduğunu tespit ettiğini ve hırsız sürücünün Çek firması için çalışmadığını açıkladı. Kaçırılan çikolataların akıbetinin ne olacağı ise henüz belirsiz.

Yorumlar (0)