Dünyanın en pahalı dondurması! Fiyatını duyanlar hayrete düştü

Japonya'nın özel bir lezzet deneyimi sunan dondurma markası, "Beyaz Gece" adlı ürünüyle dünyanın en pahalı dondurması olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na resmi olarak kaydedildi.

DÜNYA 23.05.2023, 09:29 25.05.2023, 17:06
Dünyanın en pahalı dondurması! Fiyatını duyanlar hayrete düştü

Japonya merkezli bir gıda markasının ürettiği "Beyaz Gece" adlı dondurma, dünyanın en pahalı dondurması olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Her bir porsiyonu için 6 bin 380 dolar (880 bin yen) ödenen bu lüks dondurma, lezzeti ve benzersiz deneyimiyle dikkat çekiyor.

1,5 yıl deneme yaptı

Japonya'da "Byakuya" olarak bilinen özel bir dondurma, nadir bir lezzet deneyimi sunmak için yenilebilir altın yaprak ve beyaz trüf mantarıyla üretiliyor. İtalya'nın Alba kentinde üretilen beyaz trüf mantarı, tek başına kilo fiyatı 14 bin 500 doları bulan bir değere sahip.

Bu eşsiz dondurma, altın yaprakla süslenmiş ve içerisinde beyaz trüf mantarı ile birlikte iki farklı peynir ve "Sakekasu" adı verilen özel bir bileşen barındırıyor. Japon marka "Cellato", istedikleri eşsiz tadı yakalamak için 1,5 yıl boyunca yoğun bir şekilde denemeler yapmış.

El yapımı bir kaşıkla sunulan bu dondurmanın en iyi şekilde yenmesi için üzerine taze trüf mantarı serpilip yumuşatılması öneriliyor. Bu muhteşem dondurma, gastronomi dünyasının en seçkin lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Yorumlar (0)