Dünyada böyle bir otel daha yok!

Amerika'daki bir yerli kabile, ilk marihuana otelini inşa etmeyi planlıyor.

DÜNYA 24.10.2019, 10:56 03.11.2019, 00:58
Dünyada böyle bir otel daha yok!

Santee Sioux kabilesi, başarılı bir kumarhane, 120 odalı bir otel ve Güney Dakota ovalarında 240 başlı bir bufalo çiftliği işletirken iş zekasını kanıtlamıştı. Ancak, bu işletmeler rekabete ve Büyük Durgunluğun kalıcı etkilerine karşı bağışıklığa sahip olmadıklarından, 400 küçük kabile yeni bir girişime giriyor - ülkenin ilk esrar merkezinin otelini açıyor. Proje, kumarhanelerin ötesinde ekonomik fırsatlar arayan kabileler için yeni bir para kazanma modeli sunabilir.

Yetişkinler için oyun alanı

Santee Sioux liderleri, kendi marihuanalarını yetiştirmeyi ve bir gece kulübü, arcade oyunları, bar ve yemek servisi ve açık havada müzik dinlemeyi içeren bir otel kurmayı planlıyor. Kabile Başkanı Anthony Reider, "Bunun yetişkinler için bir oyun alanı olmasını istiyoruz." dedi. “Amerika'da böyle bir imkan sunan başka hiçbir yer yok.” diye ekledi. Kabileye göre, proje ayda 2 milyon dolara kadar kazanç sağlayabilir ve büyüyen tesis üzerinde çalışmalar devam edecektir. İlk oluşumun 31 Aralık'ta bir Yılbaşı partisinde satışa çıkması bekleniyor.

Projeye inanmayanlar da var

Esrarın Santee Sioux topraklarında yasallaştırılması, Adalet Bakanlığı'nın bazı eyaletlerle aynı koşullarda esrar yetiştirmelerini ve satmalarını sağlayan yeni bir politikadan aylar sonra Haziran ayında oldu. Birçok kabile esrar işine girmekte tereddüt ediyor. Ve Flandreau'daki insanlar, Sioux Falls'un yaklaşık 45 mil kuzeyinde, projeye inanmıyor. Ancak kâr potansiyeli, tıpkı 27 yıl önceki slot makineleri ve masa oyunlarının başlangıcı gibi, diğer birçok kabilenin de ilgisini çekti.

Kabilelerin imkanları çok kısıtlı

Amerikan Yerlileri İşletme ve Geliştirme Ulusal Merkezi'nde iş geliştirme direktörü olan Blake Trueblood, “Kabilelerin büyük çoğunluğunun ekonomik imkânları çok az ya da hiç yoktu.” dedi. Bu kabileler için, "Bu bakabileceğiniz ve 'Bir şeyler yapmalıyız' diyebileceğiniz bir noktaya geldi."

Çalışanlar, "Gorilla Glue", "Shot Shot" ve "Big Blue Cheese" gibi isimler verdikleri 30'dan fazla bitki çeşidini yetiştirmeye çalışıyor.

Halka açık bir esrar tesisi ABD'de hiç denenmedi. ABD’de, esrarın tamamen yasal olduğu Colorado ve Washington gibi eyaletlerde bile, kamuya açık yerlerde tüketim genellikle yasaktır; Colorado sadece birkaç özel esrar kulübüne tolerans gösteriyor.
 

Yorumlar (0)