DSÖ’den Hindistan açıklaması: Ciddi düzeyde endişeliyiz

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, günlük vaka sayısında Hindistan’ın rekor kırması sonrası koronavirüsün ülkedeki mevcut durumundan ciddi düzeyde endişe duyduklarını kaydetti.

DÜNYA 23.04.2021, 23:17
DSÖ’den Hindistan açıklaması: Ciddi düzeyde endişeliyiz

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, Cenevre’de video konferans ile düzenlenmiş olan basın toplantısından bundan 1 sene önce koronavirüs salgınına dair küresel bir aşı ve tedavi programını başlattıklarını kaydetti.

"Derin bir endişe duyuyoruz”

Koronavirüs Aşıları Küresel Erişim Programı’nın da dahil edildiği ACT Accelerator için bu sene 19 milyar dolarlık fona ihtiyaç duyduklarını kaydeden Ghebreyesus, konuya ilişkin uluslararası toplumdan da destek talep etti. Dünyanın her yanında insanların koronavirüs aşısı olmadıkları, tedavi olamadıkları ve test edilmedikleri için öldüklerini söyleyen Ghebreyesus, “Hindistan’da artış gösteren vaka ve ölüm sayılarından derin bir endişe duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

"Aşı çalışmalarında hükümeti destekliyoruz"

Durumun Hindistan’da karışık olduğunu ve ülkenin farklı noktalarında farklı yaklaşımlar gerektiğinin altını çizen Ghebreyesus, aşı üretimini arttırmak için hükümetin arttırdığı adımları destekledikleri bilgisini paylaştı.

Ghebreyesus, koronavirüsten dolayı ülkede yaşamını kaybeden 187 bin 770 kişiye başsağlığı dileyerek Dünya Sağlık Örgütü olarak ellerinden gelen desteği bu ülkeye vereceklerini söyledi.

En yüksek günlük vakaya ulaşılmıştı

Dün Hindistan’da tespit edilen 314 binin üzerinde koronavirüs vakasıyla birlikte salgında dünyada kaydedilen en yüksek günlük vaka sayısına ulaşılmıştı.

Fransa, Batı Afrika’ya aşı bağışladı

Bununla beraber Macron ise toplantıda Fransa’da kullanımı askıya alınan 100 bin dozluk AstraZeneca aşısının Batı Afrika’ya doğru yola çıktığını kaydetti.

Yorumlar (0)