1 kişide korona çıkınca uçuşlar karşılıklı durduruldu

Yeni Zelanda ve Avusturalya arasındaki uçuşlar seyahat balonu yöntemiyle 19 Nisan tarihinde 1 seni sonra tekrar başladı fakat Perth şehrinde bir kişide koronavirüs çıkması sonrası uçuşlar tekrar durduruldu. Perth şehrinde ise gece yarısı itibarıyla 3 günlük karantina ilan edildi.

DÜNYA 23.04.2021, 23:46 23.04.2021, 23:53
1 kişide korona çıkınca uçuşlar karşılıklı durduruldu

Dünya genelinde artış gösteren koronavirüs salgınında ülkeler arasındaki seyahatlerin karşılıklı olarak durdurulması konusu Türkiye de dahil birçok ülkenin hala gündem maddelerinden biri.

Son olarak Türkiye’de Bakan Koca’nın yaptığı açıklamayla, Hindistan varyantlı virüse karşı tedbir olarak bu ülkeden gelen yolculara 14 gün karantina şartı getirildiği paylaşılmıştı.

Yeni Zelanda koronavirüste dikkat çeken bir tedbire imza attı. Ülke, Avusturalya’da yalnızca bir kişide koronavirüs vakasının tespit edilmesi sonrası 1 senenin ardından 19 Nisan’da başlayan uçuşlarını tekrar durdurma kararı aldı. Avusturalya Perth şehrinde ise 3 günlük karantina ilan edildi.

Yeni Zelanda ve Avusturalya’da koronavirüs…

Yeni Zelanda’da salgının başından bu zamana dek 2 bin 600 koronavirüs vakası tespit edildi, virüs kaynaklı toplamdaki can kaybı ise 26 oldu.

Avustralya’da ise salgın başından bu yana 29 bin 626 vaka ve 910 can kaybı kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)