DSÖ'den "maske" uyarısı!

DSÖ, maske ve diğer koruyucu ekipmanlara yoğun talep yüzünden Çin'de koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarının tehlikede olabileceğini söyledi.

DÜNYA 07.02.2020, 00:20
DSÖ'den "maske" uyarısı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sağlık Acil Durum Programı Yetkili Direktörü Dr. Michael Ryan, uygun fiyatlara satılan cerrahi maskelerin yeni koronavirüs (2019-nCoV) salgınında çok faydalı olmadığının anlaşılmasının üzerine sağlık çalışanlarının kullandığı özel maskelere yoğun talebin endişe yarattığını açıkladı.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus da koruyucu maske, eldiven ve önlük gibi ekipmanlara artan talebin, DSÖ'yü salgınla mücadele eden ülkelere benzer koruyucu ekipman tedariği yapmaya zorladığını belirtti.

Küresel stoklar yetmiyor!

Ghebreyesus, koruyucu ekipmanların sağlık görevlisi olmayan kişiler tarafından uygunsuz kullanımının durumu kötüleştirdiğini söyledi ve "Sonuç olarak artık 4 ila 6 aylık stoklar tükeniyor" dedi. DSÖ Genel Direktörü, küresel maske ve respiratör stoklarının DSÖ ve diğer kurumlar ve devletler tarafından yapılan talebi karşılamadığını söyledi.

Yorumlar (0)