DSÖ Çin temsilcisinden kritik açıklama: Bizi çağırmıyorlar!

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Çin temsilcisi Dr. Gauden Galea, Çin'in ulusal düzeyde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kaynağına ilişkin incelemede bulunduğunu fakat DSÖ'nün söz konusu incelemelere davet edilmediğini bildirdi. 

DÜNYA 01.05.2020, 12:46 01.05.2020, 12:52
DSÖ Çin temsilcisinden kritik açıklama: Bizi çağırmıyorlar!

ABD, yeni tip koronavirüs (Covid-19) hususunda Çin ve Çin odaklı çalışmakla suçladığı Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) herhangi bir bilgiyi saklayıp saklamadığının belirlenmesi amacıyla istihbarat kurumlarına talimat verdi. 

DSÖ'nün Çin temsilcisi Dr. Gauden Galea, SkyNews'e önemli açıklamalarda bulundu. Çin'in ulusal düzeyde yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kaynağına ilişkin incelemede bulunduğunu fakat DSÖ'nün bu incelemelere davet edilmediğini kaydetti.

"Virüsün kökenleri çok önemli"

Dr. Galea, DSÖ'nün incelemelere katılma talebinin kabul edilmediğini bir kez daha vurgulayarak, "DSÖ sağlık komisyonundan ve yetkililerden talepte bulunuyor. Virüsün kökenleri çok önemli. Hayvan-insan etkileşimi son derece önemli ve incelenmesi gerekir Tekrar ortaya çıkmasını önlemek için mümkün olduğunca çok şey bilmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

"O dönemde vaka sayılarında artış olmalıydı"

Çin'in 3-16 Ocak tarihleri arasında 41 vaka dışında yeni vaka bildirmediğini ve bunun mümkün olmadığını kaydeden Dr. Galea, "Bu zaman diliminde sadece 41 vaka mı vardı? Bence öyle değil. Spekülasyon yapamam ancak o dönemde vaka sayılarında artış olmalıydı. Söz konusu salgının doğası gereği vaka sayısının 41’de kalması pek olası değil. Daha fazla vaka var mıydı? Bu Çin’in cevaplaması gereken bir soru." diye konuştu. 

Pompeo: Çin, salgının ayrıntılarını örtbas ediyor

Diğer yandan, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında, Çin'i "salgına ilişkin dezenformasyon yaymak ve salgının ayrıntılarını örtbas etmekle" suçladı. 

Pompeo, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Vuhan kentindeki bir laboratuvardan çıkmış olabileceği iddialarına ilişkin, Çin'in biyomedikal laboratuvarlarını uluslararası denetçilere açması için çağrıda bulundu. 

Yorumlar (0)