Donald Trump'a bir darbe de sosyal medya devlerinden!

Instagram ve Facebook, Donald Trump'ın sosyal medya hesaplarını, başkanlığı devredeceği 20 Ocak tarihine kadar dondurma kararı aldı.

DÜNYA 07.01.2021, 20:11 09.01.2021, 15:30
Donald Trump'a bir darbe de sosyal medya devlerinden!

Sosyal medya devlerinden Instagram ve Facebook, Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'ni hedef alan baskının sonrasında Başkan Donald Trump'ın sosyal medya hesaplarını askıya almıştı.

Kongre baskınına yönelik paylaşımları sebebi ile uygulanan bahsi geçen yasağın, başkanlığın Joe Biden'a devredileceği 20 Ocak tarihine kadar devam edeceği kaydedildi.

Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, olay ile ilgili bir açıklama yaparak, "Son 24 saat içerisinde meydana gelen şoke edici olaylar, Donald Trump'ın geriye kalan görev süresini, seçilmiş başkan Joe Biden'ın meşru ve barışçıl geçişini engellemek için kullanma amacında olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.

"Hesapları kullanması güvenli değil"

Donald Trump'ın Facebook'u kullanmayı sürdürmesinin oldukça riskli olduğunu kaydeden Mark Zuckerberg, "Donald Trump'ın Instagram ve Facebook hesaplarındaki engeli süresiz olarak, minimum önümüzdeki iki hafta boyunca barışçıl iktidar devir teslimi bitene kadar uzatıyoruz." yorumunda bulundu.

Yorumlar (0)