Bakan Koca, Uğur Şahin ve ekibiyle görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alman BioNTech firması kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibi ile yeni tip koronavirüs (COVID-19) aşısının ülkemize gelişi hususunda görüşme gerçekleştirdiklerini duyurdu.

GÜNDEM 07.01.2021, 20:33 07.01.2021, 20:51
Bakan Koca, Uğur Şahin ve ekibiyle görüştü

Bakan Koca, koronavirüs aşısını geliştiren BioNTech firmasının kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibi ile koronavirüs aşısının Türkiye'ye geliş prosesi hakkında konuştuklarını bildirdi. Koca, yeni üretim olanaklarının devreye girmesi ile birlikte, ülkemiz için ayrılan aşı miktarının artacağını kaydetti. Koca, söz konusu paylaşımında, ''Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibi ile BioNTech'in geliştirdiği aşının Türkiye'ye gelişine ilişkin son planlamaları görüştük. Söz konusu toplantıda, ülkemize ayrılan aşı dozlarının sayısının ne şekilde yükseltilebileceğini de konuştuk. Yeni üretim olanakları devreye alındıkça, ülkemiz için ayrılan kapasite de yükselecek.'' ifadelerini kullandı.

Koca, BioNTech aşısının alım süreci ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sağlanan anlaşmaya göre, 2020 yılı için ayrılan, depolarda hazır bir şekilde beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın belirttiği doz miktarı 550 bin dozdur. Söz konusu miktarın ülkemize yıl sonuna kadar ya da ocak ayının ilk döneminde ulaşması beklenmektedir. Bununla beraber, mart ayının son bölümüne kadar, 4,5 milyon doz aşı daha Türkiye'ye teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre, iki tarafın mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı koşullarda aşı temini sağlanacaktır."



 

Yorumlar (0)