Dolu taneleri koronavirüse benzetildi: "Tanrı, evde kalmamızı istiyor"

Meksika'nın bir şehrinde yağan dolu tanelerinin şekli yeni tip koronavirüse (Covid-19) benzetildi. Sosyal medya kullanıcılarından biri, yaptığı paylaşımda, "Tanrı evde kalmamızı hatırlatmak için bu havayı yarattı." ifadelerini kullandı. 

DÜNYA 19.05.2020, 17:29
Dolu taneleri koronavirüse benzetildi: "Tanrı, evde kalmamızı istiyor"

Meksika'nın kuzeyinde bulunan Nuevo Leon eyaletindeki Montemorelos'ta yağan dolu taneleri, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) taç şeklindeki yapısına benzetildi. Bunun üzerine halk arasında yaygın olan batıl inançlar iyice güçlendi. 

Bölgede yaşayan halk, bunu "göklerden gelen bir işaret" olarak değerlendirdi.

Söz konusu görüntüler, sosyal medya platformlarında yoğun ilgi gördü. Sosyal medya kullanıcılarından biri, yaptığı paylaşımda, "Tanrı evde kalmamızı hatırlatmak için bu havayı yarattı." ifadelerini kullandı.

Başka bir kullanıcı ise "Bu, yaratıcıdan subliminal bir mesaj mı acaba?" ifadelerine yer verdi.

Dünya Meteoroloji Örgütü Danışmanı ve Meteorolog Jose Miguel Vinas, dolu tanelerinin şeklinin "tamamen normal" olduğunu aktardı. 

Meteorolog Vinas, "Fırtına içerisindeyken dolu taneleri küçük küresel formlar olarak başlarlar ve üstlerinde buz katmanları biriktirirler. Çok güçlü fırtınalar sırasında, dolu taneleri hâlihazırda büyükken çarpıştıkları zaman pek çoğu birbirine kaynaşır; birlikte parçalanıp sıkışırlar. Bu da buzdan çıkıntılara neden olur." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)