Devlet Başkanı söz verdi: 8 ceset daha bulundu!

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un "şiddeti önleme" sözü vermesinin üzerinden saatler geçtikten sonra Meksika'nın güneyinde Michoacan eyaletinde bir SUV aracın yakınında 8 ceset daha bulundu.

DÜNYA 15.02.2020, 11:56
Devlet Başkanı söz verdi: 8 ceset daha bulundu!

Meksikalı yetkililer, Huetamo şehrinde silahla vurularak infaz edildiği tespit edilen kişilerin yakınında çalıntı bir SUV aracın da bulunduğunu kaydetti.

Yetkililer infazlarla ilgili incelemenin sürdüğünü bildirdiler.

Meksika Devlet Başkanı Obrador "şiddeti önleme" sözü vermişti

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Michoacan eyaletine yaptığı ziyarette öncelikle şiddetin köklerini kurutmanın gerektiğine işaret etmişti.

Meksika'da, barış ve huzurun sağlanması konusunda söz verdiklerini ifade eden Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, bunu yerine getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söylemişti.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un bu açıklamasından kısa süre sonra bu olay yaşandı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Michoacan eyaletinde, üç gün önce uyuşturucu çeteleri arasındaki silahlı çatışmalarda 10 kişi ölmesi üzerine konuşmuştu.

Bölgede, CJNG (Yeni Nesil Jalisco Karteli) ve "Los Viagras" isimli uyuşturucu kartellerinin hakimiyet kurmaya çalıştığı biliniyor.

Ölü sayısı 300 binden fazla

Meksika'da 2006 yılında dönemin Devlet Başkanı Felipe Calderon'un kartellere karşı başlattığı ve halefi Enrique Pena Nieto'nun devam ettirdiği mücadeleyle içinden çıkılmaz hale gelen şiddet dalgasında yaşamını yitirenlerin sayısının 300 bini aştığı, 340 binden fazla Meksikalının da yerinden edildiği açıklanmıştı.

120 milyon nüfuslu Meksika'da, 2018 yılında önemli bir bölümü uyuşturucu kartelleriyle bağlantılı 35 bin 964 cinayet işlendiği duyurulmuştu.

Yorumlar (0)