Devlet Başkanı "basit grip" demişti... Sokağa çıkma yasağı ilan edildi!

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'nun yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele karşıtı açıklamaları nedeniyle sık sık gündem olan ülkede ilk defa bir büyükşehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Maranhao eyaletinin başkenti Sao Luis ile komşusu 3 şehirde ikamet eden yaklaşık 1,5 milyon kişi, sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere dışarı çıkabilecek. 

DÜNYA 06.05.2020, 12:08 06.05.2020, 12:15
Devlet Başkanı "basit grip" demişti... Sokağa çıkma yasağı ilan edildi!

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyaya hızla yayılıyor. Güney Amerika ülkesi Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele etmek aynı zamanda ülkenin Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ile mücadele etmek anlamına geliyor. Salgına karşı alınan tedbirlere tepki göstermeye devam eden Bolsonaro, vatandaşların hayatını hiçe saymayı sürdürüyor. 

Ülkenin Maranhao eyaletinin başkenti Sao Luis, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilk büyükşehir oldu.

Sao Luis ile komşusu 3 şehirde ikamet eden yaklaşık 1,5 milyon kişinin, ilaç ve gıda gibi temel ihtiyaç malzemelerini almak hariç dışarı çıkmalarına yasak getirildi. Parklar, okullar ve toplu taşıma araçlarının yanı sıra işletmelerin büyük kısmının kapatıldığı bildirildi. 

Maranhao eyaleti Valisi Flavio Dino, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tamamen kapanma yoluna gitmedik, temel faaliyet seviyesini koruduk ve durumu izleyeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Eyalet nüfusunun yaklaşık beşte biri için geçerli olan sokağa çıkma yasağı, 10 gün boyunca devam edecek.

Brezilya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle yaşamını yitiren kişi sayısı 7 bin 958 oldu. Tespit edilen vaka sayısı ise 115 bini geçti.

Sadece Maranhao eyaletinde 270 kişi yaşamını yitirdi. Eyalette tespit edilen vaka sayısı ise 4 bin 530'a yükseldi. 

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, basın mensupları tarafından 5000 kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle öldüğünün hatırlatılması üzerine "N'olmuş yani. Üzgünüm ama benden ne yapmamı istiyorsunuz. Mesih’im ama mucizeler yapmıyorum." demişti. 

Bolsonaro'nun bu açıklamaları, büyük tepki çekti. Estado de Minas gazetesi, Bolsonaro'nun sözlerini manşetine taşımıştı. 

Yeni tip koronavirüsü (Covid-19) "hafif bir grip" olarak nitelendiren Bolsonaro, geçen hafta ülkedeki tedbirlere karşı gerçekleştirilen protestolara katılım göstermişti. Protestolar esnasında Bolsonaro'nun sürekli öksürdüğü fark edilmişti.

Yorumlar (0)