Demokratlar arasında Rusya tartışması!

ABD'de Demokrat başkan aday adaylarından Tulsi Gabbard, kendisini "Rusya'yla bağlantı olmakla" suçlayan Hillary Clinton'a sert sözlerle yüklendi.

DÜNYA 20.10.2019, 00:15
Demokratlar arasında Rusya tartışması!

ABD'de 2020'de yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken, yeni bir Rusya tartışması Demokratlar arasında gündeme oturdu.

Hillary Clinton isim vermeden işaret etti!

Eski Dışişleri Bakanı Clinton'ın isim vermeden Hawaii Senatörü Gabbard için "Rusya'nın başkan adaylığı için desteklediği kişi" olduğunu belirtmesi, Demokratların tepkisine neden oldu.

Gabbard: "Kampanyama zarar vermek istiyor"

Clinton'a, "Kampanyama zarar vermek ve beni yıpratmak istiyor, ancak kendisi de bana dokunamayacağını iyi biliyor." cevabını veren Gabbard, seçim kampanyasına aynı hızla devam edeceğini belirtti.

Diğer taraftan bazı Demokrat senatör ve vekiller de Clinton'ın açıklamasına tepki göstererek, seçim atmosferine giren partide bu tür tartışmaların Demokratlara zarar verdiğini savundu.

Clinton, "Rusların favorisi o kadın" demişti

Clinton dün yaptığı konuşmada, "Herhangi bir tahminde bulunmuyorum ancak onların (Ruslar) gözü halen Demokratlar arasında yarışan birinde ve onu üçüncü parti adayı olarak besliyorlar. Rusların favorisi o (kadın) aday." demişti.

Seçim yarışında şans tanınmayan Gabbard, Suriye'de Beşşar Esed rejimine yönelik pozitif açıklamalarıyla gündeme gelen ve Esed rejimine yakınlığıyla bilinen bir isim olarak biliniyor.

Gabbard'ın Suriye konusunda kendi partisinden ayrılan bu yaklaşımı, zaman zaman Demokratlar arasında da eleştirilere neden olmuştu.

Yorumlar (0)