Dairesini yabancılara kiralamak istemedi, ceza yedi!

Almanya'da bir mahkeme, dairesini yabancılara kiralamak istemeyen mülk sahibini ayrımcılıkta bulunduğu için para cezasına çarptırdı.

DÜNYA 10.12.2019, 22:19
Dairesini yabancılara kiralamak istemedi, ceza yedi!

Augsburg Mahkemesi, 81 yaşındaki bir Almanın dairesini sadece Almanlara kiralamak istediği şeklindeki ilânını açık bir ayrımcılık olduğuna hükmetti.

Mahkeme, 81 yaşındaki adamın dairesini "sadece Almanlara kiralayacağı" şekilde bir ilan vermesini yasakladı. Öte yandan daire sahibi Alman adamın ayrımcılığa maruz bıraktığı Burkina Fasolu Hamado Dipama adlı kiracı adayına, bin avro tazminat ödemesine karar verildi.

Duruşmada daire sahibi ile konuşmalarını aktaran Hamado Dipama, mülk sahibiyle daireyi kiralamak için bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini fakat yabancı olduğunun fark edilmesi üzerine 81 yaşındaki adamın konuşmayı sonlandırdığını ifade etti.

Almanya'da 2015 yılında yapılan bir araştırmada göçmen kökenlilerin yaklaşık yüzde 70’nin kiralık ev bulma konusunda ayrımcılığa uğradığını gözler önüne sermişti.

Söz konusu araştırmada, ev kiralama hususlarında dinin oynadığı rolün altı çizilerek kiracı adayı Yahudi ve Müslümanların Hristiyanlara kıyasla daha zor ev bulduğu kaydedilmişti.

Yorumlar (0)