Cumhurbaşkanı "koronavirüs ilacı"nı canlı yayında içti!

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı geliştirdiklerini ileri sürdüğü bitkisel ilacı kameraların karşısında içti. 

DÜNYA 21.04.2020, 10:12 21.04.2020, 10:17
Cumhurbaşkanı "koronavirüs ilacı"nı canlı yayında içti!

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, Madagaskar Uygulamalı Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve sıtma tedavisinde kullanıldığı bilinen artemisia bitkisi ile ülkedeki birçok şifalı otun karışımından meydana gelen "Covid Organics" isimli ilacın tanıtımını gerçekleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Rajoelina, ilacı içtiği anları Twitter hesabından da paylaştı.

Yoksullar için ücretsiz olacak

Rajoelina, ilacın yoksullara ücretsiz verileceğini duyurdu. 

Madagaskar Cumhurbaşkanı Andry Rajoelina, dün yaptığı açıklamada, ilacın seri üretimine hemen başlayacaklarını, daha çok sıtma tedavisinde kullanılan “artemisia”nın tıp dünyasında uzun zamandır bilindiğini ifade etmişti. 

Diğer taraftan başkent Antananarivo dâhil birçok şehri kapsayan karantina uygulamasının kısmi olarak kaldırıldığı bilgisini de veren Cumhurbaşkanı Rajoelina, 21.00 - 04.00 saatlerini arasındaki sokağa çıkma yasağının süreceğini bildirmişti. 

Rajoelina, 50'den fazla kişinin bir arada bulunması ile kamusal alanlarda maske takmasına ilişkin yasağın devam ettiğini, buna uymayanların zorunlu kamu hizmeti cezasıyla cezalandırılacaklarını kaydetmişti. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından yaşamını yitiren kimsenin olmadığı ve aktif vaka sayısının 121 olduğu Madagaskar'da, koronavirüs bulaşan 41 kişi sağlığına kavuştu.

Yorumlar (0)