Bisküvi kutusuna bomba yerleştirmişler

Güvenlik güçleri Mardin ilinin Nusaybin ilçesinde İpek Yolu üzerinde bir menfezde yaptıkları aramada PKK bölücü terör örgütünün saldırılarda kullanacağı patlayıcı ve mühimmat buldu. Patlayıcılardan ikisinin bisküvi kutusuna yerleştirildiği görüldü.

GÜNDEM 21.04.2020, 10:20 21.04.2020, 13:51

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, Mardin il Emniyet Müdürlüğüne bağlı istihbarat ve operasyonel birimler ile Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında İpek Yolu üzerinde bir menfezde de arama yapıldı.

Yapılan aramada, bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin eylemlerinde kullanacağı silah ve patlayıcı maddeleri ele geçirildi.

Söz konusu silah ve malzemelerin Nusaybin'in muhtelif yerlerinde saldırıya hazır halde bulundurduğu bilgisi doğrultusunda İpek Yolu üzerinde bulunan menfezlerde arama tarama yapıldı. 

Aramalar sonucunda, valiz içerisinde gizlenmiş, 1 adet 750 gram civarında araç altı patlayıcısı, 2 adet bisküvi kutusu içerisinde 250 gram civarında el yapımı patlayıcı maddesi PETN, 1 adet Irak menşeli 9 milimetre çapında tabanca, 24 adet fişek, 3 adet şarjör, 1 adet tabanca susturucusu ve 6 adet el yapımı patlayıcı kapsülü ele geçirildi.

Olayla ilgili geniş çapta inceleme başlatıldı.

Yorumlar (0)