Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Afganistan'ı görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Afganistan’daki son durum ele alındı.

DÜNYA 21.08.2021, 17:40 22.08.2021, 17:17
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Afganistan'ı görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin görüştü.

Kremlin tarafından yapılmış olan açıklamada yapılan görüşmede iki liderin Afganistan’daki mevcut durumu ele aldığı kaydedildi.

Dün Miçotakis’le görüşme yapmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile dün bir telefon görüşmesi yapmıştı.

Yapılan görüşmede, Afganistan’da yaşanan gelişmelerle göç meselesi başta olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Kabil Havalimanı

Erdoğan, havalimanının işletilmesine ilişkin sorumluluk ve güvenliğin uygun şartlar oluşursa gelecek zamanda da devam ettirebileceğini söyledi.

Erdoğan, Afganistan’da kurulacak olan yeni hükümetin de Afganların çeşitliliğini gösterecek şekilde kapsayıcı ve temsil edici şekilde olması gerektiğini ifade etti.

Yeni hükümetle Afganistan’da eşgüdüm içinde olunması konusunda mutabık kalındı

Erdoğan ve Putin, yeni dönemde Afganistan’da kurulacak olan hükümetle geliştirilecek olan ilişkiye dair eşgüdüm içinde olma konusunda mutabık kalındığını kaydetti.

Erdoğan ayrıca Kabil’de Cumhuriyet liderleri ve Taliban arasındaki güvenlik ve barış görüşmelerinin başlamasının ümit verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta yaşamını yitirenler…

Putin ve Erdoğan, Kahramanmaraş’ta yangına müdahalede bulunurken düşen Rus uçağında yaşamını yitiren Rus ve Türk mürettebat için karşılıklı olarak başsağlığı diledi.

Yorumlar (0)