Covid-19, AB Konseyine de sıçradı!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs), Belçika'nın başkenti Brüksel'deki AB'nin (Avrupa Birliği) temel kurumlarından olan ve çok sayıda toplantıya ev sahipliği yapan Avrupa Birliği Konseyinde de ortaya çıktı.

DÜNYA 05.03.2020, 14:41
Covid-19, AB Konseyine de sıçradı!

Avrupa Birliği Konseyi kaynaklarından alınan bilgilere göre, yaklaşık 3 bin personeli bulunan Avrupa Birliği Konseyi'nde bir çalışanda yeni tip koronavirüs (Covid-19) saptandı.

Halihazırda Avrupa Birliği Konseyi binasında yapılan toplantıların ertelenmeyeceği, hastalanan kişinin ise evinde karantinaya alındığı bildirildi.

Çevre Konseyi vardı

Avrupa Birliği Konseyi, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nin yanı sıra çok sayıda toplantıya ev sahipliği yapıyor.

Dün akşam Adalet ve İçişleri bakanlarını ağırlayan Avrupa Birliği Konseyi'nde, bugün birçok katılımcıyla Çevre Konseyi yapılıyor.

Diğer taraftan dün, Brüksel'deki EDA'da (Avrupa Savunma Ajansı) Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vakası saptandığı açıklanmıştı. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulunan kişinin yakın zamanda İtalya'nın Milan kentini ziyaret ettiği bildirilmişti.

AP da (Avrupa Parlamentosu) yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirler çerçevesinde 100'den fazla etkinliğin iptal edildiğini, koronavirüsten etkilenen ülkelere yakın zamanda ziyarette bulunan Avrupa Parlamentosu üyelerinin de dönüşlerinden itibaren 14 gün boyunca Avrupa Parlamentosu binalarına girişinin yasaklanacağını ilan etmişti.

Belçika'da vaka sayısı 50'ye ulaştı

AB kurumlarına ev sahipliği yapan Belçika'da okulların tatilinin bu hafta başında sona ermesinin ardından Belçika'daki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları, birkaç gün içinde 50 kişiye ulaştı.

NATO ve Avrupa Birliği kurumlarına ev sahipliği yapan Belçika'nın başkenti Brüksel'de çok sayıda yabancı uyruklu kişi yaşıyor. Bu kişiler, okul tatillerinde sıklıkla seyahat ediyor ve çok sayıda ülkeye gidiyor.

Belçika Sağlık Bakanı Maggie De Block, tatil dönüşünde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarında artış olma riski bulunduğunu ifade etmişti.

Belçika'da maske ve hijyenik jel bulma konusunda sıkıntı yaşanırken, okullardan da sıklıkla uyarılar yapılıyor.

Panik durumundaki halkın ise marketlerde uzun ömürlü ürünleri stoklamaya başladığı görülüyor.

Yorumlar (0)