Çok konuşulacak iddia: Can kayıpları açıklananın iki katı!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in eski danışmanı İllaronov, hükümet tarafından koronavirüste can kayıplarının saklandığını ve konuya ilişkin çok sayıda yayında bunun duyurulduğunu ifade etti.

DÜNYA 07.06.2020, 23:11
Çok konuşulacak iddia: Can kayıpları açıklananın iki katı!

Rusya'da üst düzey bir isimden çok konuşulacak bir iddia geldi. Devlet Başkanı Putin'in eski danışmanı olan Andrey İllarionov duyurusunda Rusya'nın açıkladığı koronavirüs ölüm oranlarının doğru olmadığını kaydederek gerçek rakamların çok fazla olabileceğine işaret etti. 

İllarionov koronavirüste ölüm oranlarının doğru olmadığına dahil kendisinin de içinde bulunduğu çok fazla yayın ve yayın organının bulunduğuna işaret ederek yalnızca Nisan ayında koronavirüsten yaşamını kaybedenlerin sayısının açıklanan resmi rakamların iki katı olduğuna vurgu yaptı. Rusya'da diğer bölgelerde durumun çok daha ciddi olduğunu savundu.

Resmi sayılara göre 5 bin 859 can kaybı var

Rusya'nın açıkladığı resmi verilere göre ülkedeki toplam vaka sayısı 467 bin 673 olarak kaydedilirken, yaşamını kaybedenlerin sayısı ise 5 bin 859 olarak belirtildi. Resmi verilere göre Petersburg'da vaka sayısı 18 bin 509, can kaybı ise 377 olarak açıklandı. Dağıstan Özerk Devletinde ise vaka sayısının toplamı 5 bin 858, can kaybının ise 303 olduğu duyuruldu.

Yorumlar (0)