Çinli araştırmacı ABD'de öldürüldü! Kritik bir bulgunun eşiğindeydi

Yeni tip koronavirüse (Covid-9) ilişkin kritik bir araştırmanın sonuna geldiği kaydedilen Çinli araştırmacı Bing Liu, evinde vurularak yaşamını yitirdi. Çinli araştırmacının, SARS-CoV-2 enfeksiyonunun altındaki hücresel mekanizmaları ve komplikasyonların hücresel temelini anlamaya dair çok kritik bulgulara ulaşmak üzere olduğu ifade edildi. 

DÜNYA 06.05.2020, 14:10 06.05.2020, 14:19
Çinli araştırmacı ABD'de öldürüldü! Kritik bir bulgunun eşiğindeydi

ABD'de yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin çalışmalar yapan Çinli araştırmacı Bing Liu evinde öldürüldü.

Olay, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde meydana geldi. Pittsburgh Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli araştırmacı Bing Liu, geçen hafta cumartesi günü evinde öldürüldü. 

Çinli araştırmacının baş, boyun ve gövdesinden vurulduğu tespit edildi. 

Ölümü araştırmak için görevlendirilen müfettişler, arabasında ölü bulunan ve kimliği belirlenemeyen ikinci bir kişinin intihar etmeden önce Çinli araştırmacıyı evinde vurarak öldürdüğünü değerlendiriyor. 

CNN International'da yayınlanan habere göre, ABD polisi, Bing Liu'nun Çinli olması nedeniyle hedef alındığına ilişkin herhangi bir sinyalin bulunmadığını bildirdi. 

"Trajik ölümünden derin bir üzüntü duyuyoruz"

Pittsburgh Üniversitesi, cinayete ilişkin yaptığı açıklamada, "Üretken bir araştırmacı ve takdir edilen meslektaş Bing Liu'nun trajik ölümünden derin bir üzüntü duyuyoruz. Üniversite; bu zor dönemde Liu'nun ailesine, arkadaşlarına ve meslektaşlarına en derin taziyelerini iletiyor." ifadelerini kullandı. 

Çinli araştırmacının, SARS-CoV-2 enfeksiyonunun altındaki hücresel mekanizmaları ve komplikasyonların hücresel temelini anlamaya dair çok kritik bulgulara ulaşmak üzere olduğu ifade edildi. 

Tıp Fakültesi görevlileri, Bing Liu'nun "bilimsel mükemmelliğine saygı göstermek" için söz konusu çalışmayı tamamlayacaklarına ilişkin söz verdi. 

Yorumlar (0)