Çin’den teknoloji ve özgürlük çağına darbe: Oyunlardan sonra TV de kısıtlandı

Geçtiğimiz günlerde çevrim içi oyun oynama saatini haftada 3 saat ile kısıtlayan Çin Hükümeti, gençlere ve topluma kötü örnek olabilecek televizyon programı içeriklerini de yasaklayacağını duyurdu.  

DÜNYA 03.09.2021, 08:33 04.09.2021, 09:27
Çin’den teknoloji ve özgürlük çağına darbe: Oyunlardan sonra TV de kısıtlandı

Çin Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi (NRTA) tarafından yayınlanan yönergeye göre televizyon programlarında “efemine tarza sahip” erkek sunuculara ya da icracılara artık yer verilmeyeceği, “siyaseten yanlış olan ve ahlak dışı davranışları teşvik eden” programların da yasaklanacağı belirtildi. 

Televizyonlarda Çin kültürü teşvik edilecek 

Yayıncıların programlarında gençlere serveti ve şöhreti özendiren, hayranlığı aşılayan tarzlara yer vermekten kaçınmaları gerektiği vurgulanan yönergede bunlar yerine “geleneksel Çin kültürü”, “devrimci kültürü”, “ileri sosyalist kültürü” teşvik etme zorunluluğu getiriliyor. 



Kostümler ve makyajlara da düzenleme geldi 

Yönergede, program sunucularının ve programlara konuk olanların kostüm ve makyajları konusunda da düzenlemeye gidileceği belirtildi. Buna göre “doğru estetik yönelime” sahip olunması teşvik edilirken “efemine tarz gibi anormal estetik tercihler” ise boykot edilecek.  

Televizyonda boy gösteren sunucu ve icracılar, siyaseten ve ahlaken doğru konumdaki kişilerden seçilecek. “Siyasi duruşu yanlış olan, Çin Komünist Partisi’ni desteklemeyen, ülkesinden yana olmayan” kişilere televizyonda yer verilmeyecek. Kuralları ve yasaları ihlal eden, eşitlikten yana olmayan, sosyal adaleti ve kamu düzenini bozan, etik dışı eylemleri ve sözleri olan kişiler de sunucu ve icracı olarak ekranlarda ya da kamera arkasında yer alamayacak. 

Daha önce de çevrim içi oyun saatleri kısıtlanmıştı 

Çin Hükümeti daha önce de internette ve sosyal medyada düzenlemeler yapmış, sonrasında da 18 yaş altındaki kişilerin okul günleri dışında haftada yalnızca 3 saat çevrim içi oyun oynayabileceklerini belirtmişti.  

Yorumlar (0)