Çin’de 'resmi' hesaptan, Hindistan'daki ölümlerle dalga geçen paylaşım yapıldı

Komünist Parti'ye bağlı olan bir sosyal medya hesabı, Hindistan’da COVID-19 sebebi ile yakılan insanlarla dalga geçen bir fotoğraf paylaştı. Paylaşım, kısa bir süre içerisinde tepki topladı.

DÜNYA 03.05.2021, 23:43 04.05.2021, 12:11
Çin’de 'resmi' hesaptan, Hindistan'daki ölümlerle dalga geçen paylaşım yapıldı

Hindistan, önemli oranda artış gösteren koronavirüs vakaları sebebi ile zor günlerden geçerken, virüsün ilk olarak tespit edildiği Çin’den, Hindistan’da yakılan cansız bedenler ile dalga geçilen bir paylaşım geldi. 

Çin'de yaygın bir şekilde kullanılan sosyal paylaşım sitesi Weibo'da, ülkeyi yönetmekte olan Komünist Parti'ye ait bir sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşım, kısa bir süre içerisinde büyük tepki topladı.

Yakılan insanlarla dalga geçildi

Söz konusu paylaşımda, Çin menşeli Long March 5 taşıyıcı roketini ateşleme sırasında gösteren görselin yanına, Hindistan'da bir krematoryumda gece saatlerinde tulumlu personeller eşliğinde sürdürülen naaş yakma işleminin görüldüğü görsel konuldu.

Açıklama bölümüne, "Çin ve Hindistan ateş yaktığında..." ifadelerine yer verildi. 

Ayrıca, Hindistan’da COVID-19 vakalarının 400 bini geçtiğini kaydeden etiket de paylaşımın açıklama bölümüne eklendi.

"Resmi kanaldan bu paylaşımın yapılmasına inanamıyorum"

Hükümete ve partiye bağlı çok sayıda hesap tarafından alıntı yağmuruna tutulan paylaşıma gelen ilk yorum, "Resmi bir hesaptan bu tarz bir paylaşımda bulunulmasına inanamıyorum. Ulusal gururunuzu dışa vurmak için neden başka insanların acılarını kullanıyorsunuz?" oldu. 

Bir diğer kullanıcı, "Bu paylaşımın yapılmasına nasıl olur da izin verirler? İnsan yaşamına saygısızlık." sözlerini sarf etti. 

Paylaşım kaldırıldı

Çin milliyetçisi çizgisinde olan bir gazetesinin genel yayın yönetmeni Hu Şicin, "Bu paylaşımı tasvip etmiyoruz." dedi. 

Gelen yoğun tepkilerin üzerine paylaşım kaldırıldı.

Vaka sayısı 400 bini aştı

Hindistan’da 30 Nisan tarihinde günlük vaka sayısı 400 bini aştı. En fazla vaka ve can kaybının meydana geldiği ülkede hastanelerde tedavi olanakları zorlaştı.

Yükseliş gösteren ölümler sebebi ile krematoryumlarda yer kalmadı. Cansız bedenler şehirlerde kurulan geçici mekanlarda ateşe verildi.

Mektup iletmişti

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping, 30 Nisan tarihinde Hindistan Başbakanı Nerandra Modi'ye bir mektup iletmişti. Salgının sebep olduğu sıkıntılar sebebi ile duyduğu üzüntüyü ifade etmiş, Modi'ye Çin halkı adına başsağlığı ileterek Çin'in Hindistan ile pandemiyle mücadele alanında iş birliğini kuvvetlendireceğini, destek ve yardım sunmaya devam edeceğini belirtmişti.


(Şi Cinping)

Yorumlar (0)