Babacan: Makyajlanmış rakamlar bile mızrağın çuvala sığmadığını gösteriyor

TÜİK'in paylaştığı nisan ayı enflasyon rakamlarını yorumlayan Babacan, "Bu rakamlar, son senelerin rekor seviyesinde bir enflasyon olduğunu gözler önüne seriyor." dedi.

SİYASET 04.05.2021, 00:20 04.05.2021, 00:29
Babacan: Makyajlanmış rakamlar bile mızrağın çuvala sığmadığını gösteriyor

DEVA (Demokrasi ve Atılım) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gerçekleştirdiği açıklamada, TÜİK'in (Türkiye İstatistik Kurumu) paylaştığı nisan ayına ait enflasyon rakamları hakkında konuştu.

"Makyajlanmış rakamlar bile yüksek"

"TÜİK tarafından paylaşılan makyajlanmış enflasyon rakamları dahi mızrağın çuvala sığmadığını gözler önüne sermiştir." diyen Babacan, "Üretici fiyatlarındaki yükseliş, bir sene içinde yüzde 35'i, tüketici fiyatlarındaki yükseliş ise bir sene içinde yüzde 17'yi geçmiş. Duyurulan rakamlar, son senelerin rekor seviyesinde bir enflasyon ortaya çıktığını gösteriyor." sözlerini sarf etti. 

Babacan, ülkemizin en önemli problemleri arasında olan işsizliğin, hayat pahalılığının, sürekli yükselen fiyatların yoksulluğu getirdiğini ifade etti. 

"Beceremiyorsanız, ders veririz"

Tüm bu sorunların işi bilen, dürüst kadrolarla hızlı bir biçimde çözüme kavuşturulacağını kaydeden Babacan, ülkemizi yaşayan ve yaşatan bir devlet haline getireceklerini belirtti.

İktidarın gerçeklerin üstünü örtmeye çalıştığını savunan Babacan, "Türkiye'nin gerçekleriyle yüzleşmek, problemlerine çözüm üretmek mecburiyetindesiniz. Siz bilemiyorsanız, biz DEVA Partisi olarak ders vermeye hazırız." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)