Çin mahkemelerinde yapay zeka devri!

Çin'de yapay zeka, hakimlerin yerini mi alacak? Zira, yapay zeka teknolojisi dava başvurularında gerçek hakimlere yardımcı olmaya başlayacak.

DÜNYA 27.06.2019, 18:27 27.06.2019, 18:43
Çin mahkemelerinde yapay zeka devri!

Çin haber ajansı Şinhua'ın haberine göre, başkent Pekin'de İnternet Mahkemesine bağlı çevrimiçi dava hizmeti merkezinde, davaların açılması ve işleme konulması gibi sıradan hukuksal işlemlerde kararlara yardımcı olmak amacıyla yapay zeka teknolojisini kullanan bir yazılım modülü kullanılmaya başlandı.

"AI Judge" (Yapay Zeka Yargıç) ismi verilen modül, ekran üzerinde kadın suretinde tasarlanan bir ara yüzü aracılığıyla vatandaşlarla iletişim kuruyor, onların internet üzerinden dava başvurusu yapmaları ve işlemlerini yürütmelerine rehberlik ediyor.

Sistem, gerçek hakimlerin davalara daha fazla odaklanmalarına imkan sağlamayı hedefliyor.

Yetkililer, yapay zeka teknolojisinin adliyelerde kullanılarak, iş yükünü azaltmayı, mahkemelerin vereceği kararların kalitesini ve etkinliğini artırmayı amaçlıyor.

Yapay zeka modüllerinin gelecekte davalarda gerçek yargıçlara asistanlık yapması, topladığı verilerle yargılamalara katkı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Pekin'deki İnternet Mahkemesi, internet üzerinden işlenen suçlar ile Çin vatandaşlarının internet üzerinden yaptığı işlemlerde yaşadıkları sorunlara ilişkin başvuruları kabul ediyor.

İnternet Mahkemesinin, internet hukuku ve internette yapılan ticaretle ilgili konularda vatandaşlara çevrimiçi dava açma imkanı sağlıyor.

Yorumlar (0)