Çin'den dikkat çeken karbonsuz ekolojik bölge hamlesi

Shanghai, önümüzdeki beş yıl içerisinde dünya çapında nötr karbon ekolojik pilot bölge oluşturma çalışmaları başlattı. 

DÜNYA 22.03.2021, 10:35 22.03.2021, 16:31
Çin'den dikkat çeken karbonsuz ekolojik bölge hamlesi

Çin ulusal radyosundan yapılan açıklamada, Shanghai Ekoloji ve Çevre Dairesi yetkilileri nötr karbon girişiminin uygulamaya başlanılması için ilçe yönetimi ile anlaşma imzaladı. Shanghai Ekoloji ve Çevre Dairesi ile ilçe yönetimi yetkilileri, yerel karbon emisyonlarına yönelik araştırılması ve inovasyon platformları ve teknolojileri kurulması konusunda ortak iş birliği yapacak.


Shanghai Yeşil yaşam konsepti 

Shanghai Ekoloji ve Çevre Dairesi Yetkilileri, Chongming’in ekoloji, çevre, enerji, ulaşım ve üretim, alanlarında "yeşil yaşam" konseptini destekleyeceklerini açıkladı. Buna göre Chongming ilçesi ulaşım, inşaat ve endüstride düşük karbondioksit emisyonu stratejisi izleyecek.  Geçtiğimiz yıllar içinde de kademeli olarak doğal gaz tüketiminin sürekli artmasına karşın karbon emisyonu azalmıştı. Güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisi gibi temiz enerji alanlarının gelişmesi, karbondioksit emisyonlarının yoğunluğunu düşürmüştü.
Yeni beş yıllık plan uyarınca Shanghai, nötr karbon emisyonlarını 2025 yılına kadar uygulamaya koyacak. 

Yüzde 30'u ormanlarla kaplı

Pilot bölge Chongming Shanghai kentinin ada ilçesi, ormanlık alanlarının ve tarım arazilerinin üçte birini içeren Chongming, 
ayrıca iki önemli su kaynağı, Dongfengxisha ve Qingcaosha sarnıçları/havzalarını da içerisinde barındırıyor. Chongming'in yüzölçümünün yüzde 30'u ormanlarla kaplı.
 

Yorumlar (0)