Koronaya karşı şimdi de probiyotik peynir üretildi

Kahramanmaraş’ta koronavirüse karşı etkili olduğu söylenen probiyotik peynir üretildi.

EKONOMİ 22.03.2021, 10:45 23.03.2021, 10:42
Koronaya karşı şimdi de probiyotik peynir üretildi

Fransa’daki uluslararası bir firma tarafından da tescillenen probiyotik peynirin üretimi Kahramanmaraş’ta bir çiftlikte yapılıyor.

Bağışıklığı güçlendiriyor

Kahramanmaraş'ta koronavirüsün etkilerini azaltmak için bağışıklığı güçlendirmek amacıyla 'probiyotik' beyaz peynir üretildi. 

Üreticisi tarafından bakteri ve mineral bakımından zengin bir içeriğe sahip olduğu söylenen Fransa’da faaliyet yürüten uluslararası bir firmadan da tescil onayı aldı.

6 aylık bir çalışma yapıldı

6 aylık bir ön hazırlık ve araştırmanın ardından her açıdan analizi yapılan peynir, uluslararası firma logolu probiyotik tescilli peynir olarak kayıtlara geçmiş oldu.

Üretimini sağladıkları peynirin koronavirüs salgını karşısında insanlarda bağışıklığı güçlendirerek etikili olduğunu belirten İbrahim Aksüyek, “Burada süt ürünlerinin önemli bir kısmını üretiyoruz. Çiftliğimizde ürettiğimiz sütü daha sonra yeraltındaki mandıralarımıza alarak tamamen kapalı sistemle işleyip ürünlere dönüştürüyoruz. Bu ürünler arasında probiyotik peynirimizde var” dedi.

Türkiye’de ilk defa üretiliyor

Probiyotik peynirin uluslararası tescilli olması nedeniyle Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Aksüyek, "Bilindiği üzere ülkemizde dahil olmak üzere tüm dünya bir salgın sürecinden geçiyor. Bizde bu koronavirüs salgınına karşı ne yapabiliriz diye düşündük. Yapılan bilimsel açıklamalara bakıldığından bağışıklığın güçlü olduğu insanlarda koronavirüs etkisinin daha az olduğunu öğrendik. Bizde insanlarda bağışıklık sistemine çok fayda sağlayan ve bağışıklığı güçlendiren probiyotik özelliğe sahip peynirimizi ürettik. Bu hastalığa karşı kesinlikle bu peynirin tüketilmesini tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Uluslararası tescile sahip

Kahramanmaraş’ta üretimi gerçekleştirilen probiyotik peynirin Fransa’da bulunan uluslararası bir marka şirketi ile tescilinin sağlandığını kaydeden Aksüyek “Yaptığımız araştırmalar neticesinde Yeditepe Üniversitesi’nde ürünümüzü analiz ettirdik. Daha sonra ise ürünümüzü bir firma aracılığı ile Fransa’da dünya çapında bilinen bir markaya tescil ettirdik. O sebeple Türkiye’de ilk defa üretilen probiyotik beyaz peyniri uluslararası markanın ‘suş’ logosunu kullanarak pazara sunduk” dedi.


 

Yorumlar (0)