Çin'de 'gizemli hastalık' vakası: 8 gözaltı!

Çin’in güneyindeki bir şehirde, sebebi bilinmeyen ve SARS'a benzediği kaydedilen "gizemli bir hastalık" için araştırma başlatıldı.

DÜNYA 02.01.2020, 12:54
Çin'de 'gizemli hastalık' vakası: 8 gözaltı!

Çin'de "Ulusal Sağlık Komisyonu" ülkenin güneyindeki Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentine, SARS benzeri, sebebi henüz bilinmeyen bir hastalığı araştırmak için ekip yollandı.

Ekibin bu vakaya yönelik denetim ve teyit çalışması yürüttüğü belirtilirken, Vuhan Kent Sağlık Komitesi de kentteki hastanelerde "açıklanamayan vaka" olarak tanımlanan hastalığın bulaştığı 27 kişinin tedavi altına alındığını açıkladı.

Komite, 7 kişinin durumunun kritik olduğunu, diğerlerinin yakında taburcu edileceğini belirtti.

Hastalığın ülkenin güneyinden gelen deniz ürünlerinden bulaştığı aktarılıyor. Bazı sosyal medya kullanıcıları hastalığın SARS olduğu yönünde paylaşımlarda bulundu.

775 kişi hayatını kaybetti

Hong Kong basınından Apple Daily gazetesi de Vuhan’da vakanın SARS olduğu yönünde paylaşım yapan 8 kişi hakkında toplumu yanlış yönlendirdikleri gerekçesiyle soruşturma açıldığını öne sürdü.

Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, dünya genelinde bugüne kadar en az 8 bin kişide SARS virüsü görülürken bunlardan 775’i yaşamını yitirdi.

SARS nedeniyle 2003 yılında Çin’de 349, Hong Kong’da 299 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar (0)