Çin: Bağımsız Filistin'i destekliyoruz

Resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a giden Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi'nin açılış töreninde konuştu. Bağımsız Filistin devletini desteklediklerini söyleyen Cinping, "Filistin'in meşru hakları, pazarlık konusu olamaz. BM, Filistin'e tam üyelik vermelidir." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 09.12.2022, 21:13 10.12.2022, 11:29 Hakan Öksüz
Çin: Bağımsız Filistin'i destekliyoruz

Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi'nin açılış töreni, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapıldı. Açılışta konuşan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, bağımsız Filistin devletini desteklediklerini dile getirdi. Filistin halkının zulüm gördüğünü kaydeden Cinping, "Bu ülkenin meşru hakları, pazarlık konusu olamaz. Birleşmiş Milletler (BM), Filistin'e tam üyelik vermelidir." dedi.

Cinping: Arap ülkeleri ile birçok konuda iş birliği halindeyiz

Arap ülkeleri ile aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesi için Çin-Arap Ülkeleri Zirvesi'ni önemsediklerini belirten Cinping, "İlişkilerimiz, medeniyetler arası diyalog üzerine kuruludur. Arap ülkeleri ile Çin arasında daimi bir iş birliği kurulmalıdır. Kalkınma hedefleri doğrultusunda Arap ülkeleri ile sağlık ve gıda güvenliği gibi konularda ortak çalışmalarımız var." ifadelerini kullandı.

Prens Selman: Çin ile hedeflerimiz örtüşüyor

Zirveye katılan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, yaptığı konuşmada Çin ile aralarındaki ilişkilerden bahsetti. Küresel arenada yaşanan sorunlara çözüm bulmak için Çin ile yakın çalışma halinde olduklarını vurgulayan Selman, iki ülkenin hedeflerinin örtüştüğünü söyledi. Libya ve Suriye'de yaşanan problemlere de değinen Selman, krizlerin ortadan kaldırılması için çalışmaya devam edeceklerine işaret etti.

Yorumlar (0)