Musk temizlik yapacak: 1,5 milyar hesap silinecek

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, uzun süredir kullanılmayan yaklaşık 1,5 milyar hesabın silineceğini bildirdi. Milyarder girişimci, gerçek hesaplar ile sahte hesapları ayıracak bir güncelleme üzerinde çalıştıklarını da ekledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 09.12.2022, 21:48 11.12.2022, 12:04 Hakan Öksüz
Musk temizlik yapacak: 1,5 milyar hesap silinecek

Sosyal medya platformu Twitter'ı satın aldıktan sonra getirilecek yeniliklere ilişkin sık sık paylaşımda bulunan Elon Musk, son duyurusunda hesap temizliği yapılacağını belirtti. Twitter'da uzun süredir kullanılmayan ve herhangi bir paylaşım yapılmayan yaklaşık 1,5 milyar hesabı sileceklerinin altını çizen milyarder girişimci, sahte hesaplar ile gerçek hesapları ayıracak bir yazılım güncellemesi üzerinde de çalıştıklarını aktardı.

"Eski Twitter çalışanları, kara listeler oluşturmuş"

Platformu satın aldıktan sonra çok sayıda personelin görevine son veren Musk, "Twitter Dosyaları, İkinci Kısım!" başlığıyla "Bari Weiss" isimli hesaptan paylaşılan bir twit dizisini retweetledi. "Özgür Basın"ın kurucu editörü olan Bari Weiss'in paylaşımında, eski Twitter çalışanlarının oluşturduğu kara listeler hakkında bilgiler verildi.

"Eski yönetim, kullanıcılara uyarıda bulunmamış"

Twitter'ın eski yönetiminin döneminde oluşturulan bu kara listelerle trend konularının görünürlüğü üzerinde oynama yapıldığı ve beğenilmeyen paylaşımların fazla kişi tarafından görülmesinin engellendiği ortaya çıkarıldı. Platformun eski yönetiminin bunu gizlilik içinde yürüttüğü, kullanıcılara uyarı yapmadığı kaydedildi.

Biden ile eski Twitter yönetimi arasındaki anlaşmayı ifşa etmişti

Twitter'ı daha özgür bir ortam haline getireceğinin sözünü veren ve ilk olarak eski ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını yeniden açan Musk, 3 Aralık'ta gündeme bomba gibi düşen bir paylaşımda bulunmuştu. 

"Twitter Dosyaları" başlığı ile yaptığı paylaşımda Musk, ABD Başkanı Joe Biden ile eski Twitter yönetimi arasındaki gizli anlaşmayı ifşa etmişti. 2020 yılında yapılan başkanlık seçimlerinden önce Twitter yönetimine ulaşan Biden'ın, oğlu Hunter Biden ile çıkan haberleri sansürlettiği ortaya çıkarılmıştı.

Yorumlar (0)