Cezayir’den Macron'un sözlerine kınama geldi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Cezayir hakkında yaptığı açıklamalar büyük tepki çekti. Cezayir açıklamaları ‘kabul edilemez bir hakaret’ olarak nitelendirdi.

DÜNYA 03.10.2021, 10:20 03.10.2021, 10:31
Cezayir’den Macron'un sözlerine kınama geldi

Cezayir Cumhurbaşkanlığı’nın devlet televizyonunda yaptığı yazılı açıklamaya göre; Macron’un yaptığı açıklamalar “Fransız sömürgeciliğine karşı direnerek kendilerini feda etmiş 5 milyon 630 bin şehidin anısına hakarettir” şeklinde yorum yapıldı.

Fransa’nın işlediği sömürge suçlarının Cezayir halkına karşı yapılmış bir soykırım olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Macron’a yöneltilen suçlamaların resmi kaynaklar tarafından da yalanlanmadığı belirtildi.

 

Macron’dan tartışılacak sözler

Macron daha önce yaptığı açıklamada, Cezayir'i Fransa'ya karşı kin beslemekle itham etmiş ve ‘Fransız kolonizasyonundan önce bir Cezayir ulusu var mıydı?’ ifadelerini sarf etmişti.

 Bu gelişmelerle birlikte iki ülke arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlamıştı.

 Cezayir’in iç işlerine müdahale etme çabalarının kesin bir dille reddedildiği açıklamada bu gelişmeler ışığında, Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'un, Paris’de görev yapan büyükelçisi Muhammed Anter Davud'u istişare yapmak amacıyla derhal ülkeye çağırdığı da kaydedildi.

Yorumlar (0)