Çekilme tartışmasına Trump da dâhil oldu!

ABD Başkanı Trump, ABD Ordusu'nun Irak'tan çekilmesinin bölgedeki "en kötü şey" olacağını söyledi.

DÜNYA 07.01.2020, 22:50 07.01.2020, 23:28
Çekilme tartışmasına Trump da dâhil oldu!

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesinin Irak'tan çekileceği iddialarına yanıt verdi.

Trump, geçtiğimiz günlerde öldürülen İranlı general Kasım Süleymani için "Süleymani büyük bir saldırı planlıyordu. Hizbullah lideri ile seyahat ediyordu. Onu öldürerek çok sayıda hayat kurtardık" dedi.

"İran'la savaşa hazırız"

ABD Başkanı, İran'ın "intikam" açıklamalarına ise "İran'la savaşa ve İran'ın muhtemel yanıtına hazırız ve karşılık vereceğiz" ifadeleriyle yanıt verdi.

"Şimdi çekilmek Irak'ta yaşanabilecek en kötü şey"

Trump, ordusunun Irak'tan çekileceği iddiaları için ise "ABD, Irak'ın kendi güvenliğini tesis etmesini istiyor. Irak'tan çekilirsek İran için alan açmış olacağız. Bir noktada ABD kuvvetlerini Irak'tan çekme isteğim var, ancak şimdi geri çekmek Irak'ta yaşanabilecek en kötü şey" dedi.

"Irak saygı göstermezse yaptırımlarla karşılaşacak!"

ABD Başkanı, Irak'ın ülkesine yeteri kadar saygı göstermediğini dile getirerek "Irak, ABD'ye saygı göstermemeye devam ederse, yaptırımlarla karşılaşacak. Irak tarafından saygı görmeyi hak ediyoruz. Iraklılar İran'ın ülkelerini karıştırmasını istemiyor" dedi.

"Kanunlara uymak isterim"

Başkan Trump, İran'da 52 hedefi vurabilecekleri ve bunların arasında İran içi kültürel olarak önemli yerlerin bulunduğu açıklamalarıyla büyük tepki çekmişti. Trump, buna yanıt olarak "İran'da kültürel yerlerin hedef alınması konusunda kanunlara uymak isterim" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)