Çavuşoğlu'dan Almanya'da turizm mesajı: Turizmde tüm çalışanlar aşılanacak

Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslar kapsamında yaptığı Almanya ziyaretinde, Alman mevkidaşıyla görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği’nin somut adımlar atması gerekli. Gümrük Birliği derhal güncellenmeli.” dedi. Çavuşoğlu turizme ilişkin de mesajlar verdi. Turizme ilişkin bütün çalışanların aşılanacağını kaydeden bakan, Türkiye'nin Alman turistleri beklediğinik kaydetti.

DÜNYA 06.05.2021, 14:55 06.05.2021, 17:16
Çavuşoğlu'dan Almanya'da turizm mesajı: Turizmde tüm çalışanlar aşılanacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Berlin’de Alman mevkidaşı Maas ile bir görüşme yaptı.

Çavuşoğlu görüşmede, bölgesel konular, ikili ilişkiler, Libya, Afganistan’dan çekilme süreci, Türkiye-AB ilişkileri ve Filistin gibi konuları görüştüklerini kaydetti.

Heyetler arası görüşme sonrası düzenlenmiş olan basın toplantısında, “Avrupa Birliği’nin somut adımlar atması gerekli, Gümrük Birliği derhal güncellenmeli” ifadelerine yer verildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas ise konuya ilişkin, “NATO içerisinde Türkiye büyük bir müttekimiz. Almanya her fırsatta bunun altını çizdi. Gelecekte de önemi çok büyük olacaktır.” derken, “Almanya olarak Türkiye ile yapıcı ilişkileri savunuyoruz.” dedi.

Bakan Maas öte yandan Türkiye-AB ilişkilerine ilişkin, “Geçtiğimiz sene çok zor bir yıldı. Bu yıl daha da iyi bir sene olacağa benziyor.” şeklinde konuştu.

Turizme ilişkin görüşmeler…

Çavuşoğlu, “Turizm sektöründe çalışanların tamamını aşılayacağız.” diyerek “15 yataklı otellere de tanıdık. PCR testinde uygulamamızı genişlettik. Vakalarımızda her geçen gün düşüş görülüyor.” cümlelerini kurdu.

Çavuşoğlu, ülkenin İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile turizme ilişkin konuştuklarını kaydederek, müsteşarlarla da görüşmelerin devam ettiğini, gerekli önlemlerin bütünüyle alınacağını ve Türkiye’ye Alman turistleri beklediklerini belirtti.

Libya’dan askerlerin çekilmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Libya’da çok sayıda paralı asker, yabancı savaşçı bulunuyor. Bunların çekilmesine ilişkin ortak bir fikre sahibiz.” diyerek, “İki egemen ülke arasında yapılan anlaşma gereğince buraya verilmiş olan danışmanlık desteği ve askeri eğitim gibi ülkenin ihtiyacı olan desteklerin sona ermesi Libya’nın yararına bir konu değil. İki ülke arasındaki bu anlaşmalara üçüncü taraflarca doğru bir yaklaşım olamaz.” şeklinde konuştu.

İkili ticaret 40 milyar doların üzerine çıkacak

Çavuşoğlu, “Salgına karşın ikili ticaretin 40 milyar dolar seviyesinin üstüne çıkacağını düşünüyoruz.” diyerek “Göç anlaşmamızın 60’ıncı senesinde Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in de başarılarıyla gururlandığımızı ayrıca belirtmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Avrupa Birliği ziyaretindeki koltuk krizi rekabetten çıktı”

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen’in “Kadın olduğumdan bana koltuk verilmedi” sözü üzerine de değerlendirmeler yapan Çavuşoğlu, “Avrupa Birliği ziyaretindeki koltuk krizi Komisyon ve Konsey arasındaki rekabetten dolayı meydana geldi.” derken, “Von der Leyen’in kadın olduğumdan bu olay yaşandı, ifadesi doğru değildir.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Seehofer ile görüşme yaptı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya İçişleri Bakanı Seehofer ile de görüşme gerçekleştirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden görüşmeye dair Türkçe ve Almanca olarak yapmış olduğu paylaşımda Çavuşoğlu, düzensiz göç konusuna ilişkin Seehofer ile atılabilecek olan adımları değerlendirdiklerini kaydetti.

Yapılan görüşmede FETÖ ve PKK ile mücadelede etkin bir şekilde iş birliğinin yapılmasının önemine vurgu yapan Çavuşoğlu, bu sene de Seehofer’e Türkiye’nin uygulayacağı güvenli turizm önlemlerine ilişkin bilgi verdiğini paylaştı.

Eski mevkidaşı Gabriel ve eski Şansölye Schröder ile bir araya geldi

Bakan Çavuşoğlu, resmi ziyaret dahilinde gelmiş olduğu Almanya’da eski mevkidaşı Sigmar Gabriel ve eski Şansölye Gerhard Schröder ile de bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, Bosna Hersek ve Slovenya ziyaretleri sonrası Almanya Berlin’e gelmesi sonrası Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile konferans ile görüşme yapmıştı. Çavuşoğlu Seehofer görüşmesi sonrası Schröder ve Gabriel ile görüştü.

Görüşmenin ardından sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, “Almanya ziyaretinde eski Dışişleri Bakanı Gabriel ve eski Şansölye Gerhard Schröder ile bir araya geldik. Türkiye dostu iki tecrübeli siyasetçiyle Türkiye ve Almanya ilişkilerine ilişkin güzel bir sohbet gerçekleştirdik.” dedi.

Yorumlar (0)