Artık silah sesleri değil, iş makinelerinin sesleri yankılanıyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, terör faaliyetlerindeki azalmayla birlikte yaylalar, besicilere açıldı.

YAŞAM 06.05.2021, 15:08 06.05.2021, 17:26
Artık silah sesleri değil, iş makinelerinin sesleri yankılanıyor

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Kaymakamlık, ilçeye bağlı olan bütün yaylalarının yollarını açtı.

Yol güzergahları temizlendi

Beytüşşebap ilçesi Kaymakamlığı ilçedeki bütün yaylaların güzergahlarını temizleyerek yolları açtı. Bir dönem silah ve çatışma seslerinin kesilmediği dağlarda, artık iş makinelerinin sesi yankılanıyor.

Beytüşşebap Kaymakamlığı ve İlçe özel idare ekipleri, Meydan, Hale, Faraşin ve Kahnicemet yaylalarında bulunan kapalı yolları açtı ve besicilerin de yol güzergahlarını temizledi. 5 aydır kış sebebiyle kapalı olan ve bozulan yollar ekiplerin yoğun çalışmalarının ardından açıldı. Açılan yayla yolları, kısıtlamaların kalkmasının ardından göçerleri misafir edecek. Beytüşşebap ilçe merkezine 45 km uzaklıkta olan 2 bin 250 rakımlı Yeşilöz köyü Faraşin yaylasında yaşayan aileler, belediye ekiplerinin bahar öncesi çalışmalarını görünce oldukça mutlu oldu.

5 aydır yaylada bulunan Abdulmenav Aslan, 5 ayın ardından çocuklarını ve akrabalarını görmenin sevincini yaşadığını aktardı. Aslan, "Ekipler, aylar sonra yolları açtı ve artık herkes gidip geliyor. Faraşin’de 3 senedir tek başıma yaşıyorum. Ekipler sağolsun yollarımızı açtı. Çok mutlu oldum. 50 koyunum var yaşamımı onlarla sürdürüyorum. ekiplere çok teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.

Özel idare ekibinden Şehmus Cin ise; "Şu an Beytüşşebap Yeşilöz köyünde bulunuyoruz. Burası hayvancılık ve tarım bölgesi olduğu için geçim kaynağı da buradan sağlanıyor. Ekipler olarak yoğun bir şekilde çalışarak vatandaşlarımızın yollarını açıyoruz. Göçerler geldikten sonra yine çalışma yapacağız" şeklinde konuştu.

Yollar, göçerler için açılıyor

Türkiye, Kovid-19 nedeniyle tam kapanma uygulamasına geçerken Beytuşşebap Kaymakamlığı, bayramdan sonrası için izinleri olmayan vatandaşlar için tüm yayla yollarını açarak yaylacılar ve besiciler için çalışma başlattı. Tüm yayla yollarını açan ekipler kar yüzünden kapanan Beytüşşebap Hakkari ve Van yollarını ise sonraki günlerde açacak. Terörün bitmesinin ardından huzura kavuşan bölgede vatandaşlar, daha şimdiden yaylaya çıkmak için hazırlanıyor. 

Yorumlar (0)