Çavuşoğlu ve Tatar'dan önemli görüşme: Kıbrıs meselesi masada…

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs’ta görüştü. Görüşmenin ana gündem maddesi ise Kıbrıs meselesiydi.

DÜNYA 02.02.2021, 17:03 03.02.2021, 09:35
Çavuşoğlu ve Tatar'dan önemli görüşme: Kıbrıs meselesi masada…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi ziyaretleri dahilinde gerçekleştirdiği KKTC ziyaretinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından karşılandı.

Çavuşoğlu ve Tatar’ın yaptığı görüşmenin ana gündem maddesi ise Kıbrıs meselesiydi.

Tatar’dan Türkiye ile iş birliği mesajı

Cumhurbaşkanı Tatar, konuya işaret ederek, “Türkiye’nin bizlerle yüzde yüz fikir birliğinde olması bizlere güç veriyor. Kıbrıs halkının bu topraklarda huzur içerisinde yaşaması için Türkiye her türlü ağırlığını koymuştur ve koymayı da sürdürecektir.” şeklinde konuştu.

Eşitlik temelinde müzakere gerekiyor

Mevlüt Çavuşoğlu ise Kıbrıs meselesinde egemen eşitlik temelinde bir müzakerenin olması gerektiğini ifade etti.

Çavuşoğlu, “Eğer egemen bir eşitlik varsa o zaman iki devlet de var olabilir. Kıbrıs adasında bugün iki halk, iki toplum ve iki devlet var. Bunun resmileşmesi gerekli.” dedi.

“Kıbrıs Türk halkı iki devletli bir çözümden yana”

Çavuşoğlu, son gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu yorumlayarak, “KKTC halkı son seçimde vermiş olduğu oylarla birlikte iki devletli bir çözüm istediğini göstermiş vaziyettedir. Gelecekteki süreçte görüşmelere devam edeceğiz. Birleşmiş Milletler 5+1 toplantısında müzakerenin olup olmadığını göreceğiz.

“40 bin doz aşıyı yavru vatana ulaştırdık”

Çavuşoğlu, korona salgınıyla mücadelede Türkiye’nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne olan desteğini de belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’ye gelen aşının bir kısmını KKTC’ye gönderiyoruz. 40 bin dozluk aşıyı yavru vatana ulaştırdık. Türkiye’ye aşı geldikçe de buraya ulaştırmaya devam edeceğiz. Bütün Türk halkının aşılanmasına ilişkin KKTC’ye desteğimizi vereceğiz.” dedi.

Yorumlar (0)