Carrie-Anne Moss’tan tepki: 40 yaşına girince büyükanne rolleri gelmeye başladı!

Ünlü Hollywood oyuncusu Carrie-Anne Moss, yapımcılara sert tepki gösterdi. Daha 40 yaşına girer girmez büyükanne rollerinin teklif edilmeye başladığını belirten Moss, Hollywood’da yaşanan yaş ayrımcılığı konusunda isyanda bulundu. 

DÜNYA 12.04.2021, 13:40 12.04.2021, 14:21
Carrie-Anne Moss’tan tepki: 40 yaşına girince büyükanne rolleri gelmeye başladı!

Sinemanın efsane seri filmlerinden ‘Matrix’in ‘Trinty’ si ve kariyerine ‘Memento’, ‘Jessica Jones’, ‘Red Planet’ ve ‘Chocolat’ gibi filmler sığdıran ünlü oyuncu Carrie-Anne Moss, kadın oyuncuların belirli yaş sonrası yaşadığı ‘yaş ayrımcılığı’ konusunda çarpıcı bir itirafta bulundu.  53. yaşına giren Moss, 40 yaşından itibaren bunu yaşamaya başladığını itiraf etti. Daha önce de bunun hakkında duyumlar aldığını ama itibar etmediğini belirten Moss, bu düşüncenin içerisine girdiğine inanamadığını ve şoke olduğunu belirtti. 



Büyükanne rolü teklifi geldiğinde şoke oldu
40. yaş gününe girer girmez bir senaryo teklifi aldığında çok mutlu olduğunu söyleyen Moss, menajeriyle konuştuğunda kendisine düşündüğü rolün değil büyükanne rolünün teklif edildiğini öğrendiğinde şok geçirdiğini itiraf etti. Durumu belki de abarttığını da düşündüğünü söyleyen Carrie-Anne Moss, fakat bu gelişmenin çok aniden olduğunu belirtti. Öncelikle genç kızlıktan anneliğe geçtiğini söyleyen Moss, daha sonra ise anneliğin de ötesine geçtiğini komik bir dille anlattı.

Film sektörün acımasız bulduğunu belirtti
Film endüstrisinin bunu istemesi nedeniyle sektörü acımasız bulduğunu beyan eden Carrie-Anne Moss, kadın oyunculara çok ciddi baskı olduğunu belirtti. Bu yüzden kendini değiştirmek istemediğini belirten Moss, işin içinde olmanın kolay olmadığını da sözlerine ekledi. Ayrıca Carrie-Anne Moss, özellikle Avrupa ve Fransa’daki kadın oyuncuların da cilt konusunda daha özgüvenli olduklarını ve kendisinin de böyle olmaya çalıştığını söyledi. Son olarak “Tell Me a Story” dizisinde rol alan Moss, gelecek yıl yayınlanması planlanan “The Matrix 4” filminde, efsane karakterine geri dönüş heyecanı yaşayacak. 

Yorumlar (0)